Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Polen verwacht 3 miljoen ton appels

NFO meldt dat de totale appelproductie in Polen dit jaar geschat wordt op 3 miljoen ton. De kwaliteit is over het algemeen minder goed dit jaar, meldt het Poolse bureau voor statistiek. De nachtvorsten in de tweede helft van april en begin mei hebben in veel boomgaarden schade veroorzaakt. De daaropvolgende hitte en droogte in juni zorgden voor een sterke rui, terwijl de dracht al minder was na de recordoogst van 2018.

Doordat veel jonge aanplanten nog in productie komen, wordt de totale fruitoogst slechts 25 procent lager geschat, maar op individuele percelen kan de oogst nog veel lager uitvallen. Ook zijn er verschillen in regio’s en rassen. De grootste verliezen worden geraamd bij Jonagold, Ligol en Red Delicious. Over het algemeen wordt van Gala, Shampion en Golden Delicious betere producties verwacht.
Ook bij peren, kersen en in mindere mate bij pruimen worden lagere producties verwacht. De perenproductie wordt geraamd op 67.000 ton (-26%), de pruimenoogst op 95.000 ton (-20%), en de kersenproductie 155.000 ton zure kersen (-22%) en 43.000 ton zoete kersen (-28%).

Tijdens het Prognosfruit-congres, op donderdag 8 augustus, worden de oogstramingscijfers van alle 28 EU-lidstaten bekend gemaakt. De Poolse cijfers werden in aanloop naar dit congres al gepubliceerd.

Bron: NFO 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven