95% blauwe bessen en tagatesse in b-berry® fruitbeleg

Fruitbeleg van b-berry® bevat 95% blauwe bessen. De meeste fruitbeleg producten hebben een vruchtgehalte van zo’n 50%. Dit hoge gehalte aan bessen gecombineerd met de natuurlijke suikervervanger tagatesse maakt dit tot een uniek product. Voor de liefhebber van een heel puur, natuurlijk product maar ook voor de consument met lactose intolerantie of diabetes.

“Het fruitbeleg is door ons zelf ontwikkeld en getest,” vertelt Suzanne Douven marketing en research specialist bij abbGrowers. “Voor het maken van fruitbeleg hebben we een onderzoek gedaan onder consumenten. We hebben een smaaktest gedaan om de juiste natuurlijke suikervervanger in ons fruitbeleg toe te voegen. Hiervoor hebben we de consument fruitbeleg laten proeven, met verschillende soorten natuurlijke suikers. De consument gaf duidelijk de voorkeur aan tagatesse.

Tagatesse is een natuurlijke suikervervanger, uit melk gewonnen. Consumenten met een lactose intolerantie kunnen deze natuurlijke suikervervanger zonder allergische reactie te krijgen nemen. Tagatesse heeft een zeer laag GI (hoe lager de glycemische index van een voedingsmiddel, hoe langzamer het wordt omgezet in glucose), waardoor consumenten met diabetes, b-berry® fruitbeleg kunnen gebruiken.

Tijdens de productie van b-berry® fruitbeleg worden alleen natuurlijke producten toegevoegd om te zoeten en om te binden. Hierdoor is het vruchtgehalte enorm hoog, namelijk 95%.  Het b-berry® fruitbeleg wordt onder 80 graden in het potje afgevuld. De deksel wordt er meteen opgedraaid, om een optimale houdbaarheid te kunnen garanderen. De houdbaarheid van het b-berry® fruitbeleg is een half jaar, en in de koelkast kan het geruime tijd na opening bewaard worden. Vandaar onze keuze ook voor een kleinere inhoud, van 180 gram.”

Voor nadere informatie:
Suzanne Douven
abbGrowers
Tel: 077-2300001
suzanne@abbgrowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven