Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

VS wil heffingen op Mexicaanse tomaten verhogen

De Amerikaanse regering dreigde de heffingen op ladingen Mexicaanse tomaten te verhogen van het huidige niveau van 17,5% naar 25,2% als gevolg van een onderzoek dat uitgevoerd werd door het Amerikaanse Department of Commerce.

Hoewel Mexicaanse exporteurs een verhoging van de 17,5% verwachtten die ze betalen sinds 7 mei, had de sector er vertrouwen in dat het resultaat van het onderzoek zou eindigen in een nul aanpassing vanwege het feit dat uit het onderzoek zou blijken dat er geen schade aan de Amerikaanse sector toegebracht wordt. De Amerikaanse regering maakte bekend dat volgens de berekeningen de marge voor Mexicaanse tomaten 25,2% was. 

De Mexicaanse Confederation of Agricultural Associations of the State of Sinaloa (CAADES) verklaarde dat het opleggen van deze belasting kleinschalige en middelgrote exporteurs van de markt zou vagen en het het aantal ladingen tomaten naar de VS in grote getale zou verminderen. 

De VS gebruikte een ongepaste methodologie om een hogere marge te berekenen zei de voorzitter van de CAADES, Mario Robles. 

Wat volgens Robles vreemd was is dat de periode die gebruikt werd om het onderzoek uit te voeren van mei 2018 tot mei 2019 was en tijdens die periode werden de tomaten nog steeds geëxporteerd volgens referentieprijzen, waardoor de afzet niet onder de teeltkosten kon komen. "We konden niet onder de referentieprijs verkopen, waardoor de marge op nul of bijna nul zou moeten uitkomen."

Verwacht wordt dat het Department of Commerce z'n uiteindelijke besluit presenteert op 19 september. 

Bron: diario.mx 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven