VK: Tesco saneert 4.500 banen bij reorganisatie van Metro

VK: Tesco saneert 4.500 banen bij reorganisatie van Metro
De Britse supermarktketen Tesco is van plan om 4.500 banen te saneren bij zijn Metro-keten. De Metro-keten bestaat uit 153 middelgrote vestigingen in winkelcentra en bij treinstations. De reorganisatie moet ervoor zorgen dat bevoorrading sneller plaats kan vinden. Volgens Tesco neemt het aantal consumenten dat dagelijks levensmiddelen koopt toe, wat een snellere bevoorrading essentieel maakt. "In een retailsector die continu in beweging is en steeds meer druk door kosten kent, moeten we voortdurend kritisch kijken naar hoe we onze winkels beheren. We moeten ervoor zorgen dat ons beleid de manier benadert waarop consumenten hun boodschappen doen en dit beleid zo efficiënt mogelijk inzetten", aldus Tesco-directeur Jason Tarry.
Bron: US News

Spanje: Carrefour vervangt plastic fruitverpakking met netten
Carrefour heeft in Spanje de plastic verpakking van fruit vervangen met katoenen netten. De meer duurzame katoenen netten zijn voor 100% herbruikbaar. Carrefour is de eerste supermarktketen in Spanje die van dit verpakkingsmateriaal op deze manier gebruik maakt. Eerder was Carrefour al de eerste keten die klanten eigen containers tijdens het bezoek naar de supermarkt mee liet nemen. Andere initiatieven van Carrefour om plastic verpakkingen uit de bedrijfsvoering te verwijderen zijn het gebruik van glazen potten bij olijven en augurken en het gebruik van tape om bananen bij elkaar te houden, in plaats van plastic potten of zakken. 
Bron: International Supermarket News

China: Carrefour verkoopt Chinese afdelingen
Carrefour heeft op advies van het bedrijf The Magic Circle een belang van 80% in de eigen Chinese afdelingen verkocht. Het aandeel is voor US$700mln (€625,7mln) overgedragen aan Suning.com. Carrefour was sinds 1995 actief op de Chinese markt. Op dit moment heeft Carrefour in China een netwerk van 210 hypermarkten en 24 buurtwinkels. Carrefour behoudt een aandeel van 20%. Suning.com is een van de grootste ecommerce-platformen van China. Daarnaast heeft Suning verspreid over 700 Chinese steden zo'n 9.000 winkels.
Bron: Australasian Lawyer

VK: Marks & Spencer begint joint venture met Ocado
Marks & Spencer (M&S) heeft de overname voltooid van de helft van Ocado. Hiermee is officieel een joint venture begonnen tussen Ocado en M&S. De overeenkomst voor de joint venture houdt naast de overname ook in dat M&S-onderdirecteur Melanie Smith per 1 september wordt aangesteld als CEO van Ocado Retail. De raad van bestuur van Ocado Retail zal verder bestaan uit Steve Rowe en Stuart Machin van M&S en Tim Steiner en Duncan Tatton-Brown van Ocado. Ook zullen vanaf september 2020 de meer dan 6.500 huismerkproducten van Marks & Spencer op het online platform van Ocado worden aangeboden.
Bron: And Now You Know

VK: meer informatie over nieuwe Lidl-vestiging in Chesterfield
Lidl gaat op 15 augustus een nieuwe winkel openen in Chesterfield. De winkel vervangt een oudere vestiging die Lidl in dezelfde regio in bedrijf heeft. De nieuwe supermarkt is onderdeel van uitbreidingsplannen van de Duitse keten, waarmee per jaar 50 nieuwe Britse vestigingen moeten worden geopend. De nieuwe winkel in Chesterfield krijgt een oppervlak van 1.325 vierkante meter, waarop onder andere een eigen bakkerij, sanitaire voorzieningen voor klanten en voldoende parkeergelegenheid is te vinden. Ook creëert de nieuwe locatie 20 nieuwe banen. De oudere vestiging zal per 14 augustus worden gesloten.
Bron: Derbyshire Times

VS: Walmart werkt aan zelfsturende bestelwagens
Walmart werkt met de in zelfsturende auto's gespecialiseerde startup Gatik AI aan een nieuwe dienst voor thuisbezorging. De zelfsturende bestelwagens van Gatik AI moeten Walmart helpen om bestellingen vanuit winkelcentra in Roger, Arkansas bij vestigingen in een straal van een paar kilometer te bezorgen. Het project is voor Walmart bedoeld om mer te leren over logistiek door middel van zelfsturende auto's in verhouding tot online retail. Het pilotprogramma met Gatik AI gebruikt drie Ford Transit Connect-bestelwagens, die aangepast zijn met de technologie van de startup. De bestelwagens zullen zeven dagen per week 10 ritten per dag uitvoeren. Ondanks dat de auto's in principe volledig zelfsturend zijn, zal er uit veiligheidsoverwegingen altijd een Walmart-medewerker in de auto's aanwezig zijn.
Bron: Smart Highways

VS: B&G Foods breidt categorieën van Green Giant uit
B&G Foods heeft het assortiment van Green Giant uitgebreid met nieuwe categorieën, waaronder pizza en diepgevroren producten. Volgens B&G Foods-CEO Kenneth G. Romanzi wil het bedrijf niet alleen nieuwe groentesoorten aan het diepgevroren segment toevoegen, maar ook volledig nieuwe producten op basis van groente introduceren. Een aantal van deze nieuwe producten zijn onder andere pizzabodems op basis van bloemkool. Volgens het bedrijf is het huismerk Green Giant de belangrijkste bron van omzetgroei bij B&G Foods. In het afgelopen kwartaal zorgde het huismerk voor een toename in omzet van 8%.
Bron: Food Business News

VS: Albertsons neemt nieuwe onderdirecteur aan
Albertsons heeft de opvolger gevonden van onderdirecteur Andy Scoggin. Scoggin was sinds 2006 actief als onderdirecteur, maar is van plan om aan het einde van dit jaar op te stappen. Hij wordt opgevolgd door Mike Theilmann, die per 19 augustus ook de rol op zich al nemen als directeur voor HR. 
Bron: Progressive Grocer

VS: Walmart wil video streaming aanbieden in India
Walmart heeft plannen voor een nieuwe video streaming-dienst in India. De streaming-service moet worden aangeboden via de dochteronderneming Flipkart en moet de concurrentie aangaan met Amazon Prime, aldus Bloomberg. De videodienst is gratis voor consumenten met een Flipkart Plus-abonnement. De sector voor video-on-demand is in India qua concurrentie net zo druk als de markt van de VS. Naast internationale bedrijven als Amazon Prime Video en Netflix zijn er ook een groot aantal Indiase bedrijven die videodiensten aanbieden. Walmart heeft buiten India geen plannen voor andere video streaming-diensten. 
Bron: The Verge

VS: thuisbezorg-startup Dumpling krijgt kapitaal van $3mln
De in Seattle gevestigde thuisbezorg-startup Dumpling heeft voor $3mln (€2,7mln) aan financiering gekregen voor een eigen winkelplatform. De investering is geleid door Floodgate met medewerking van Fuel Capital. Het concept van Dumpling draait om de benadering van orderpickers die via het winkelplatform aan het werk worden gezet. In plaats van dat deze als onderdeel van een verdienmodel worden gezien, beschouwt Dumpling zijn medewerkers als ondernemers. Door de positie van de werknemers te verbeteren, wordt ook de service verbeterd, wat uiteindelijk leidt tot meer trouwe klanten. “Dumpling is de eerste bezorgdienst die uitgaat van een nieuw soort ZZP-er, namelijk het soort persoon dat zijn of haar persoonlijke flair aan een lokale service toevoegt en zo tegemoet komt aan de steeds hogere verwachtingen van de consument", aldus Floodgate-partner Ann Miura-Ko. De orderpickers van Dumpling stellen zelf hun gage vast en krijgen een fooi van minstens 10%. Dumpling heeft nu 9 werknemers en is actief in zowel Seattle als in Berkeley in Californië.
Bron: Geek Wire


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven