Erik Kieftenburg, MJ Pronk:

"Te vroeg op de markt brengen van zomerappelen en peren is funest"

Tholen - De eerste zomerappelen en zomerperen hebben alweer zijn intrede gedaan op de markt. Toch is Erik Kieftenburg van MJ Pronk terughoudend om met deze handel te vroeg op de markt te komen. "Neem de Triumph de Vienne-peren die nu al worden geveild, dat is mijns inziens veel te vroeg. Daar zou men paal en perk aan moeten stellen."

"Wel bieden we de eerste Discovery-zomerappelen al aan. Maar we zitten ook nog in de oude Jonagold, Junami en Elstar. Die kwaliteit is nog erg goed, maar de mooiste zijn dan ook tot het laatste bewaard", aldus de fruithandelaar. "De eerste Delbare-appelen zijn ook al op de markt, maar die vind ik ook nog te rauw. Dan kun je beter een oude Junami nemen."

"Vandaag sorteren we de laatste oude Conference-peren, daarmee kunnen we het seizoen net niet jaarrond maken", vervolgt Erik. Hij ziet het nieuwe hardfruitseizoen met vertrouwen tegemoet. "De appelen hangen er goed aan. Ik verwacht dat het een goed appelseizoen wordt. De peren bleven lange tijd wat achter, maar hebben de afgelopen week een inhaalslag gemaakt. Wel verwacht ik een wat latere pluk dan vorig jaar."

Het Opal-pruimenseizoen is zo goed als gebeurd. "Dat seizoen is matig verlopen qua prijsvorming. Het seizoen begon uitmuntend, maar eindigde in de mineur. Over een week krijgen we de eerste Rheine Victoria's binnen. Zo fijn als de Opal-pruimen waren, zo grof worden de Rheine Victoria's", verwacht Erik. "Het rodebessenseizoen verloopt goed, met hogere prijzen dan vorig jaar. De hitte van eind juli was funest voor de laatste Kordia-kersen, maar we zitten nu nog volop in de Regina's en die afzet verloopt goed."

Voor meer informatie:
Erik Kieftenburg
MJ Pronk
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
erik@mjpronk.nl
www.mjpronk.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven