Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: citroenenoogst 14% lager dan afgelopen recordseizoen

Ailimpo's eerste raming van de citroenoogst voor 2019/2020 is voor de hele Spaanse teelt 1.104.000 ton, wat een afname van 14% is in vergelijking met seizoen 2018/19 toen de teelt record niveaus haalde. De eerste gewasraming zal bevestigd worden afhankelijk van het beschikbare water door de zomer- en herfstregens. 

Wat het Fino ras betreft wordt een lichte daling van 8% geraamd, wat een effect op het fruit zal hebben door een oogst in het tweede deel van het seizoen terwijl het citroenaanbod tijdens het eerste deel van het seizoen normaal zal zijn. Ailimpo heeft gelet op het effect van het opkomen van nieuwe plantages tijdens de afgelopen jaren en op de situatie van het formaat van de citroenen die optimaal is dankzij de goede beschikbaarheid van water en schat de teelt op 845.000 ton. 

Het cijfer voor de Fino citroenteelt geeft Spanje de mogelijkheid z'n toonaangevende rol te behouden in het aanbod aan klanten en om z'n aanbodprogramma's te garanderen.

Wat het Verna ras betreft is de eerste raming 260.000 ton, wat een daling van 29% betekent in vergelijking met het vorige seizoen toen de oogst tot een recordopbrengst kwam.

De daling van opbrengst van de Verna citroen, een authentiek Spaans ras, is het gevolg van het rusten van de bomen na een record opbrengst. De oogst is geraamd op 260.000 ton en garandeert dat het Spaanse citroenaanbod een groot deel van de zomer van 2020 met goed kwaliteitsfruit zal kunnen vullen.

Ailimpo verwacht een goede en eerlijke prijsbalans en verdeling van economische waarde door de keten, wat de Spaanse citroensector winstgevend zal maken tot de oogst en concurrerend zal blijven houden tegen het agressieve aanbod van citroenen uit landen als Turkije (dat aan de EU grens onderworpen zal blijven MRL controles) of Egypte.

Daarnaast zijn vanuit de optiek van de telers de GlobalGAP en GRASP certificeringen belangrijke elementen voor het volgende seizoen, binnen een strategie die gebaseerd is op het promoten van duurzame teelt onder de drievoudige focus: economisch, milieumatig en sociaal.

Voor meer informatie:
Ailimpo
Tel: +34 968 21 66 19
Email: informacion@ailimpo.com 
www.ailimpo.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven