Prins Harry noemt het kopen van in plastic verpakte groenten een 'slechte' gewoonte

De Hertog van Sussex waarschuwt dat het kopen van in plastic verpakte groenten en fruit een 'slechte' gewoonte is die normaal geworden is.

De Hertog sprak een kleine groep jonge activisten toe tijdens een evenement in Windsor Castle, dat werd geïnitieerd door niemand minder dan de bekende primatologe Jane Goodall. Hij riep de jongeren op supermarktpersoneel aan te spreken op hun verpakkingsbeleid en te wijzen op alternatieven voor plastic. "Ik weet dat Waitrose enorm veel geld gestoken heeft in het ontwikkelen van alternatieve verpakkingsmaterialen," zei hij. "Het is gewoon verkeerd om alles in plastic te verpakken. De dagen dat je snel even tien wortelen uit een verpakking kon halen om ze te schrappen, zijn voorbij.

"Nu kopen mensen tien geschrapte wortelen in een plastic zak maar waarom? Deze slechte gewoonte is er gewoon ingeslopen."

De Hertog, die zich evenals zijn vader grote zorgen maakt over de plasticvervuiling, zegt dat bedrijven die het probleem hebben veroorzaakt, het geld die zij verdiend hebben aan de verkoop van deze 'troep' aan moeten wenden om het ook weer op te ruimen.

"Nog beter: stop met het produceren ervan en ga op zoek naar alternatieven," voegde hij eraan toe. 

De Hertog gaf een speech tijdens de global leadership-bijeenkomst van Goodall's Roots & Shoots-initiatief, waarvoor studenten uit 26 verschillende landen een week samenwerken aan verschillende projecten.  

Bron: yahoo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven