"We hopen dat het vertrek uit de EU op een ordentelijke manier wordt uitgevoerd"

Reacties uit de Britse teeltsector op nieuwe premier Boris Johnson

De aankondiging dat Boris Johnson tot leider van de conservatieve partij is gekozen, heeft tot veel reacties geleid in de sector. Een verzameling reacties uit de Britse AGF-sector.

De President van de National Farmers Union Minette Batters feliciteerde Johnson en hoopt dat het vertrek van de EU op een soepele en ordelijke manier wordt uitgevoerd: “Johnson heeft een kans om een ​​nieuw landbouwbeleid te ontwikkelen dat gunstig is voor Groot-Brittannië door het creëren van een duurzame, levendige en concurrerende toekomst voor onze landbouwsector. We hebben behoefte aan een beleid dat landbouwbedrijven in staat stelt te innoveren, telers helpt om de uitdaging aan te gaan om klimaatverandering aan te pakken, en teeltbedrijven in staat stelt toegang te krijgen tot werknemers die onze groenten, fruit en bloemen plukken, verpakken en sorteren, en aan een landbouwwet die geschikt is om de toenemende uitdagingen van voedselproductie het hoofd te kunnen bieden. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de aankomende premier en zijn regering om ervoor te zorgen dat we dit kunnen bereiken en dat de Britse landbouw als strategisch belangrijk voor het land wordt gezien."

Helen Dickinson, Chief Executive van het British Retail Consortium, zei: “We feliciteren Johnson met zijn nieuwe leiderschap van de Conservatieve Partij en premierschap van het Verenigd Koninkrijk. Er zijn veel dringende problemen in de detailhandel en de bredere economie, zoals stijgende kosten en een afnemende consumentenvraag, en we kijken ernaar uit om met Johnson en zijn team constructieve oplossingen te vinden."

De sector heeft ook gereageerd op de aankondiging dat Theresa Villiers de nieuwe secretaris van het ministerie voor milieu, voedsel en plattelandszaken is. FDF-topman Ian Wright zei: “We kijken er erg naar uit om met de nieuwe staatssecretaris samen te werken en voort te bouwen op onze uiterst positieve relatie met het ministerie."

“Zoals uiteengezet in het Plan for Success van de sector, kijken we uit naar de creatie van een broodnodige nationale voedselzekerheidsstrategie die groei, respect voor eten en duurzame consumptie en teelt stimuleert. Samen met partners van de Food and Drink Sector Council zijn we klaar om voor een ​​bloeiende en productieve Britse sector te zorgen die de Britse economie stimuleert en veel keuze biedt voor de consument.”

Bron: specialityfoodmagazine.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven