Maaltijdbestelbedrijven Takeaway.com en Just Eat willen fusie nog in 2019 afronden

De maaltijdbestelbedrijven Takeaway.com en Just Eat zijn het definitief eens geworden over een fusie. Die moet nog dit jaar afgerond worden, zodra de aandeelhouders van beide bedrijven zich daar over hebben uitgesproken. Het nieuwe bedrijf gaat opereren onder de naam Just Eat Takeaway.com. Just Eat Takeaway.com wordt gevestigd in Amsterdam, maar neemt de notering van Just Eat aan de beurs in Londen over. De leiding van het bedrijf komt in handen van Jitse Groen, de oprichter en topman van Takeaway.com. 

Het Nederlandse Takeaway geeft aandeelhouders van Just Eat 0,09744 aandelen Takeaway voor één aandeel in het Britse bedrijf. De totale waarde van de deal komt uit op bijna 5,6 miljard euro. Daarmee krijgen de aandeelhouders van Just Eat ongeveer 52,2% van het bedrijf in handen en de eigenaren van Takeaway 47,8%. 

Het fusiebedrijf wordt een van de grootste maaltijdbestelbedrijven in de wereld. In 2018 verwerkten de ondernemingen 355 miljoen bestellingen en realiseerden zij een omzet van 7,3 miljard euro. Door Just Eat en Takeaway samen te voegen kan jaarlijks ongeveer 20 miljoen euro structureel worden bespaard vanaf het vierde jaar. In het eerste jaar zijn de besparingen 10 miljoen euro.

bron: Takeaway.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven