Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staay kiest ook voor de locatie in Venlo voor CO2

In 2018 is in Venlo een nieuwe locatie geopend voor Staay Van Rijn. In dit pand van ca. 12.000 m2 worden verschillende ruimtes gekoeld. Er is een cellenblok aanwezig, waar diverse groente- en fruitsoorten kunnen worden bewaard op temperaturen variƫrend van +1 tot +10 graden Celsius.

Tevens is een grote centrale expeditie aanwezig, welke geheel gekoeld wordt op een temperatuur van +10/+12 graden Celsius. Tenslotte bevindt zich in het pand een ruime Cash en Carry afdeling waar producten rechtstreeks door de eindgebruikers kunnen worden meegenomen. Deze Cash en Carry hal is verdeeld in 3 verschillende temperatuur zones.



Voor het koelen van de verschillende ruimtes is gekozen voor in totaal 3 centrale koelinstallaties met een gezamenlijk koelvermogen van ca. 1.500 kWatt. Als koudemiddel is gekozen voor C02 in een directe toepassing.

Door slim gebruik te maken van restwarmte welke ontstaat, worden alle verdampers ontdooid door middel van verwarmd glycol. Dit levert een aanzienlijk gunstiger energie verbruik op dan het gebruik van elektrische ontdooiingen. De overige restwarmte wordt gebruikt voor bijverwarming van het kantoorgedeelte.

In het pand zijn grotendeels dubbelzijdige verdampers toegepast met radiaal ventilatoren, welke zorgen voor een goede luchtverdeling in combinatie met een optimale benutting van de koelerblokken.
Na afgelopen zomer en de warmere dagen van 2019 is gebleken dat de geleverde installaties ook onder deze condities de gewenste temperaturen in de ruimtes constant houden.

Voor meer informatie:
Huijbregts koeltechniek
Neerloopweg 34
4814 RS Breda
Tel: 076-5425734 
info@huijbregtskoeltechniek 

Publicatiedatum: