Fruitsland investeert in innovatie en techniek

Elke druif is anders. Eén ding hebben alle druiven van het Apulische Fruitsland echter gemeenschappelijk, namelijk aandacht voor ecologische duurzaamheid.

Voor de ondernemer Angelo Di Palma is het land geen bron om te exploiteren, maar een kostbaar erfgoed om te bewaren. Daarom stelt Fruitsland een reeks innovatieve agronomische werkwijzen in om kwaliteit te garanderen met volledige inachtneming van het ecosysteem.

Om het hoofd te bieden aan de druivenbladroller (nachtvlinder uit de familie Tortricidae, de bladrollers. De spanwijdte van de vlinder bedraagt tussen de 12 en 13 millimeter) past Fruitsland de techniek van seksuele verwarring toe, die bestaat uit de diffusie van vrouwelijke feromonen om het mannetje te remmen en zijn voortplanting te voorkomen. Het systeem maakt gebruik van de natuurlijke koppelingsmechanismen zonder het milieu en de gewassen in gevaar te brengen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van gewasbestrijdingsmiddelen.

Er wordt zuinig omgegaan met het water en dat is een belangrijk onderdeel van de investeringen wat betreft innovatie. Om waterverspilling te elimineren, heeft het bedrijf een meteorologisch station en een systeem van sondes opgezet om de vochtigheid van het land realtime te volgen. Op deze manier krijgen de gewassen alleen water als dat echt nodig is.

Het systeem maakt gebruik van organische materialen die op hun beurt de bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit verhogen. Het vermindert ook de uitloging van voedingsstoffen in de bodem.

Met grond- en bladanalyse kunnen de voedingsstoffen worden berekend waardoor er ook hier zo min mogelijk wordt verspild. Het gebruik van geautomatiseerde bemestingsbanken maakt elke voedingsinname homogener en efficiënter zonder extra stress te veroorzaken door overtollige zouten voor de planten.

Voor meer informatie:
Angelo e Donato Di Palma
Fruitsland
Via del Melocotogno, 3 - P. 1
70014 Conversano (BA)
Tel./fax: +39 080 9671685
Cell.: +39 338 3259579
Email: info@fruitsland.it
Web: www.fruitsland.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven