Chinese rode dadelteler zoekt nieuwe markten omdat binnenlandse markt steeds moeilijker wordt

China is 's werelds grootste exporteur van rode dadels en Xinjiang is het voornaamste teeltgebied ervan. De afgelopen jaren is dit fruit wat moeilijkheden op de markt tegengekomen. Mr. Li van Xinjiang Yeheyuan Fruits: "De laatste jaren is de vraag naar rode dadels  iets toegenomen, maar ze is nog steeds kleiner dan het aanbod. De totale opbrengst in China is b.v. 5 mln ton, waarvan slechts 3,5 mln geconsumeerd zal worden. Met de toename van areaal is de prijs voor rode dadels uit Xinjiang jaar op jaar scherp gedaald en ligt nu in 2019 op z'n laagste punt ooit. Hoewel de rode dadelsector in Xinjiang een lange weg van ontwikkeling heeft afgelegd, komt het nog steeds als tuinbouwproduct op de tweede plaats. Omdat de drempel naar deze sector erg laag ligt, is de concurrentie moordend."

"De totale teelt van rode dadels ligt dit jaar op 2,8 mln ton, met een gemiddelde afzetprijs van € 2,52/kg, wat lager is dan in de vorige jaren. In Xinjiang hangt de oogsttijd van de ligging af. Het begint in Aksu en Aral, gevolgd door Makati, Zepu en Ruogiang en tenslotte komt Kashgar. Prijzen verschillen per regio, die uit Aksu zijn het goedkoopst en die van Ruogiang zijn het duurst. De prijs fluctueert elk jaar."  

Xinjiang Yeheyuan Fruits ligt in de streek Kashgar in Xinjiang. Sinds 2015 zijn ze gespecialiseerd in de teelt van rode dadels en ze telen vooral het ras Xinjiang Red. "We hebben een jaarlijkse bewerkingscapaciteit van 50.000 ton, een opslagcapaciteit van 23.000 ton en 5 afzetstations aan de oostkust en in centraal China. We hebben verschillende afzetkanalen, zoals supermarkten, ketens, e-commerce en groothandelsmarkten. Nu consumenten goede kwaliteit fruit eisen hebben we een traceersysteem aangelegd om het hele proces van teelt tot aankoop te monitoren en te managen. De producten die we leveren zijn schoongemaakt, gesorteerd en verpakt op ons eigen teelt- en bewerkingscentrum in Xinjiang. Vervolgens worden ze door het hele land naar verschillende markten gedistribueerd. We passen een strenge kwaliteitscontrole toe tijdens het hele proces en we gebruiken geen toevoegingen tijdens de bewerking."

 

Het bekendste ras dat aan de binnenlandse markt geleverd wordt is de Xinjiang Red. "Omdat de concurrentie hevig is op de lokale markten zakt de prijs steeds meer. Daarom breiden we onze exportkanalen steeds verder uit. Xinjiang Red dadels kunnen naar veel landen geëxporteerd worden en we hebben de vereiste kwalificaties voor de export naar verschillende landen. We verwelkomen klanten om ons te bezoeken en om over samenwerkingsmogelijkheden te overleggen."

Voor meer informatie:
Li Jianguang
Xinjiang Yeheyuan Fruits Co., Ltd.
Tel.: +86 13810098584


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven