Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

28-30 november 3e editie FuturPera

Er moet een effectievere afweerstrategie komen tegen Aziatische insecten en de agressievere vormen van bruine vlekken. Dit zijn twee van de belangrijkste nadelen die al enkele jaren aanzienlijke schade aan de perenteelt veroorzaken. Dit jaar zal de technische conferentie van het World Pear Forum, het prestigieuze internationale forum dat wordt gehouden tijdens FuturPera, worden gewijd aan fytosanitaire kwesties.

Telersorganisatie OI Pera schat dat de gemiddelde opbrengsten zijn gedaald met 34%. Het contrast met fytopathologieën zal ook het onderwerp zijn van veel vergaderingen en technische focussen georganiseerd door de exposerende bedrijven. Het zijn cruciale kwesties voor een sector die te maken heeft met de sterke concurrentie van andere  landen die wereldmarkt aanvallen met een goed aanbod en uitstekende kwaliteit.

"Dit is een moeilijk jaar omdat de klimatologische omstandigheden verschillende fytosanitaire problemen hebben veroorzaakt. Een derde van de peren kunnen we als verloren beschouwen en de hele toeleveringsketen lijdt hieronder", zegt Albano Bergami, lid van de raad van bestuur van FuturPera en vice-president van OI Pera.

"Daarom hebben we besloten om van onze belangrijkste technische conferentie een echt strategisch forum te maken, een kans om de krachten te bundelen en oplossingen te zoeken om de kloof van dit seizoen te overbruggen."

Dit betekent praten over het klimaat en het beheer van de boomgaarden, effectieve gewasbescherming, nieuwe plantmethoden en hierbij zal zeker gekeken naar de situatie van enkele decennia geleden om te beoordelen hoe de huidige situatie moet worden aangepakt.

"We staan op een keerpunt omdat we deze situatie alleen kunnen omkeren door samen te werken, met duidelijke en gedeelde doelstellingen. We denken dat deze editie van FuturPera het zogeheten Point Zero voor de toeleveringsketen kan zijn, als een moment van algemene reflectie, om opnieuw te beginnen en te streven naar een sterke en concrete herlancering van de sector”, concludeert Bergami.

De derde editie van FuturPera die wordt gehouden van 28 tot 30 november.

Voor meer informatie: www.futurpera.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven