Felix Instruments

Nieuw apparaat meet zowel drogestof- als brixgehalte mango's

Eind juli is er een nieuw instrument op de markt verschenen dat zowel het drogestofgehalte als de Brix van mango's meet. 

De Mango Quality Meter,die werd ontwikkeld door Felix Instruments - Applied Food Science, wordt beschouwd als baanbrekend voor de sector en zal mangotelers en retailers tijd en arbeidskosten besparen, terwijl verliezen worden beperkt. Felix wil traditionele arbeidsintensieve meetmethoden vervangen door snelle, nauwkeurige, 100% niet-destructieve manieren van meten. 

Het product is het tweede dat verschenen is in de Quality Meter-serie van het bedrijf en kan gebruikt worden in combinatie met de applicatie FruitMaps om snel en accuraat drogestofmetingen uit te kunnen voeren en oogstplanningen op te maken. De Mango Quality Meter biedt retailers en kwaliteitsteams een nog snellere en efficiëntere manier om de rijpheid van inkomend fruit te bepalen. 

Scott Trimble, marketingdirecteur van Felix Instruments: "De meter is voor alle partijen die fruit telen en verhandelen een win-win en is voor de sector wellicht de belangrijkste technologische ontwikkeling van de laatste jaren."

"Het gebruik van de Mango Meter levert meer bruikbare gegevens op, waardoor er op tijd en arbeid kan worden bespaard en de verliezen door verwoest fruit met 100% worden teruggebracht. Dit betekent een grote vooruitgang voor de mangosector. Deze meter sluit dan ook aan bij onze kernmissie: het helpen van de sector bij het nemen van betere beslissingen tijdens en na de oogst."

De meter, die op 30 juli van dit jaar officieel werd geïntroduceerd, werd ontwikkeld in samenwerking met Kerry Walsh van de Central Queensland University en Jorge Osuna van INIFAP. 

Trimble legt uit: “De vraag naar deze serie instrumenten weerspiegelt de vraag van de wereldwijde sector naar snellere, niet-destructieve manieren om nauwkeurige metingen te verrichten. De mogelijkheid om nog sneller gegevens over het gewas te verzamelen, biedt zowel telers als retailers enorme voordelen. 

Zodra de drogestofmetingen zijn gedaan, worden de gegevens via Wifi overgezet zodat de oogst gepland kan worden. De in samenwerking met de Central Queensland University ontwikkelde, gepatenteerde app FruitMaps van Felix stelt telers in staat de rijpheid van het fruit in de verschillende delen van hun boomgaarden in beeld te brengen.  

De calibratie en firmware van de meter zijn specifiek ontwikkeld voor drogestof- en Brixmetingen. Het instrument is daarnaast draagbaar, waardoor het eenvoudig op meerdere plaatsten te gebruiken is.

Felix is van plan om later dit jaar ook een meter voor de kiwisector te introduceren.


Felix Instruments
Ph: +1 (360) 833-8835 
sales@felixinstruments.com
www.felixinstruments.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven