Tender subsidie investering in samenwerking internationale handelsketen gaat weer open.

Subsidie voor versterking van uw internationaal samenwerking

De afgelopen jaren merkt Verbos Business Development dat thema’s als voedselzekerheid en duurzame productieketens een steeds belangrijker onderwerp wordt binnen de internationale AGF handel. Dit leidt ertoe dat de Nederlandse (handels)bedrijven steeds meer investeren in de keten. Herkent u deze ontwikkeling ook binnen uw eigen bedrijf? Een nauwere samenwerking met de lokale buitenlandse producent wordt steeds belangrijker om een constante productie en betrouwbare kwaliteit van het product te kunnen blijven garanderen. Enerzijds is de groeiende voedsel(on)zekerheid, zowel kwalitatief en kwantitatief, maar daarmee ook van het schaarser worden van andere land- en tuinbouwproducten, hiervoor de aanleiding. Anderzijds is ook de consument steeds kritischer en wil de consument de garantie krijgen dat een product goed (fair trade en duurzaam) geproduceerd is. Een gesloten handelsketen is hiervoor een strategische stap.

Voor o.a. deze intensivering van de samenwerking in de handelsketen tussen Nederlandse en lokale bedrijven in opkomende markten, is het Nederlandse Private Sector Investeringsprogramma (PSI) een geschikte subsidie. Het subsidiepercentage is 50% van de projectkosten. De maximale toegestane hoogte van de projectkosten is € 1.500.000, wat betekent dat maximaal € 750.000 subsidie mogelijk is. Voor een aantal landen (de PSI Plus landen) geldt een percentage van 60%, wat resulteert in maximaal € 900.000 subsidie.

De regeling staat in 2013 open voor totaal 58 landen. Kijk voor een volledige lijst van alle landen op de website www.verbos.nl.

Kortom: het programma is interessant voor u als:
  u een bestaande zakelijke relatie heeft met een bedrijf, gevestigd in één van de landen, waarvoor PSI open staat;
  zowel u als uw lokale partner gezamenlijk willen investeren;
  u (en uw partner) de mogelijkheid heeft het project (voor) te financieren;
  het project vernieuwend is voor het land/de regio;
  het project bijdraagt aan de economisch ontwikkeling van het land, bijvoorbeeld doordat het werkgelegenheid creëert.

De eerstvolgende sluitingsdatum voor deze regeling is 11 februari 2013. Neem contact met Verbos op voor meer informatie over de regeling met betrekking tot een kans/project dat u voor ogen heeft. Zij hebben veel ervaring met dit programma in de AGF sector en denken met u mee vanuit een ondernemersmentaliteit.

Voor meer informatie:
drs Petra van der Hout-Smit (e-mail)
Verbos Business Development BV
tel. +(31) 174 625 344


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.