Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe knolselderij bij Berden

Bij Tuinbouwbedrijf Berden in Venlo is al volop knolselderij van het nieuwe seizoen verkrijgbaar. Na een korte periode van overlap tussen oude en nieuwe oogst worden er nu nog uitsluitend nieuwe knollen verwerkt.

Bewaarknollen zijn op
“Gisteren zijn de laatste oude knollen de deur uit gegaan” vertelt Luc Berden. “We hebben de bewaarknollen dit jaar een maand eerder op dan voorgaande jaren. Dat komt vooral door lagere opbrengsten ten gevolge van de droogte vorig jaar.” De laatste partij bewaarknollen was nog van goede kwaliteit, maar langer bewaren was geen optie meer.

“Bovendien willen klanten over naar nieuwe oogst zodra het kan” vertelt Luc. “Vers product is veel mooier, verser en frisser.”

Nieuwe oogst Spanje
Om het gat met de oude knollen te overbruggen heeft Berden al vroeg in Spanje aangeplant. De oogst van Berden in Spanje is in volle gang.

“We oogsten de knolselderij in Spanje dagvers en vervoeren het product dan gespoeld en gekoeld naar Venlo om klaar te maken voor de klanten. We kunnen alle gewenste maten leveren, van fijn tot grof.”

Ook op de Nederlandse percelen is Berden al aan het oogsten. “Aanvankelijk vooralsnog uitsluitend met loof, maar inmiddels zijn de knollen al ruim voldoende op maat en kunnen we naadloos over op de Nederlandse oogst.” De maatgeving van de kale knollen gaat grofweg van 800 gram tot 1,4 kilo per stuk zodat zowel versmarkt als snijderijen bediend kunnen worden.

Berden BV teelt knolselderij in Nederland, Duitsland en Spanje en levert jaarrond knolselderij van eigen oogst. Luc vertelt: “Doordat we alles zelf telen kunnen we klanten op maat bedienen, met name op het gebied van teeltwijze, traceerbaarheid en verpakking.”

Vraag naar knolselderij
De vraag naar knolselderij verloopt prima, vertelt Luc Berden. “Door het lagere aanbod oude knollen is de vraag momenteel iets bovengemiddeld, met name ook richting Oost-Europa. Daarbij is er nog weinig nieuwe oogst met voldoende kaliber voorhanden.” Maar de handel in knolselderij is altijd vrij stabiel volgens Luc. “Het zijn veelal vaste afzetkanalen en gebruikers. Je kunt geen knollen voor citroenen verkopen, maar ook geen citroenen voor knollen!”

Droogte
Heeft Berden geen last van de droogte? “Ja, het is best droog, maar we hebben in principe voldoende beregeningscapaciteit, mits het allemaal niet te extreem gaat worden.

Zouden we weer zo’n extreem jaar krijgen als 2018 dan zal de oogst opnieuw lager gaan uitvallen. Laten we hopen van niet.”

Voor meer informatie:
Tuinbouwbedrijf Berden BV
Heymansstraat 81
5927 NP Venlo
info@lucberden.nl 
Telefoon: 06-25251724


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven