Buddy's, een nieuwe naam bij voor Engelse kersen

Toen Andrew Wallace in 2009 twee van Chili's meest gerespecteerde teler exporteurs samenbracht, San Clemente en Gesex, ontstond het telersbedrijf FGA. Kantoren in het VK (Fruit Growers Alianza Ltd) en Europa (Fruit Growers Alliance BV) werden opgericht om de belangen van zowel telers en de klanten via een lokale representatie te beschermen. Ze faciliteren ook zowel direct als indirect de bevoorrading naar de klanten in de retail.

Gesex en San Clemente zijn beide kersenteeltbedrijven in Chili en exporteren hun fruit naar Europa en het VK. er zijn al verschillende bezoeken geweest van telers uit het VK aan Chili en andersom om de ontwikkeling van de kersenhandel te bevorderen op een wereldwijde schaal. Telers die samenwerken met telers dus.

"Als resultaat heeft FGA in de laatste twee jaar succesvol samengewerkt met telers uit het VK en heeft daarbij de verkoop bevorderd van kersen naar klanten in Europa,"  vertelt Jon Clark, Managing Director bij FGA. "Toen de kersenbomen in bloei kwamen dit jaar zijn we begonnen met het werk aan een doos en merk voor de Engelse kersen. We wilden geen Union Jack op de doos. De vlag is belangrijk bij de verkoop van kersen in eigen land maar als we naar de Europese markt kijken waar het fruit uit verschillende landen komt merkten we op dat geen enkel land zich focuste op een eigen vlag in het ontwerp maar alleen op de merknaam en het design van de verpakking, Met de Buddy's doos denken we dat nu ook gedaan te hebben."

De FGA telers produceren niet alleen een benijdenswaardige groep van kersenvariëteiten maar zijn ook actief in de late productieregio's om zo voor voorraden te zorgen tot laat juli. Ze hebben het doel dat zelfs te doen tot in september.

"De Kordia die geteeld wordt in het VK wordt door veel mensen in de kersenhandel gezien als de 'Champagne onder de kersen", dit premium fruit trekt niet alleen hoge waarden aan maar ook een hoge vraag, maar het staat niet op zichzelf omdat alle andere variëteiten een zoete smaak hebben."

"Met het kersenseizoen op zijn einde voor het grootste deel van het Noordelijk halfrond beginnen wij juist met het leveren van dit bijzondere fruit naar een aantal Europese klanten via FGA en andere delen van de wereld via onze San Clemente en Gesex kantoren," vertelt Jon.

Voor meer informatie:
Jon Clark
FGA
jon.clark@fgaltd.co.uk  
www.fgaltd.co.uk  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven