Matthijs Verburg, Fresh Mushroom Europe

"Met de juiste aandacht kun je de paddenstoelenconsumptie in de zomermaanden stimuleren"

Tholen – Eén van de meest populaire wilde paddenstoelen van dit moment – de mini girolle – is momenteel volop beschikbaar. “De girolles, die we nu aanbieden, komen uit Litouwen en Rusland. We bieden in principe jaarrond girolles aan, maar dit is wel het topmoment voor de paddenstoel. De kwaliteit is erg goed en het product is erg mooi”, vertelt Matthijs Verburg van Fresh Mushroom Europe.


Girolles, zomertruffel en Pied Blue

“We zetten onze producten wereldwijd af, maar we focussen voornamelijk op Europa. De vraag is goed, echter per land verschillend. Duitsland is van oudsher een land met een hoge paddenstoelenconsumptie ook in de zomer. In Nederland en België piekt de consumptie voornamelijk in het najaar en de winter, maar met de juiste aandacht wordt er tijdens de zomermaanden ook paddenstoelen gegeten”, aldus Matthijs.

“Onlangs hebben we de barbecue portabella geïntroduceerd in het schap van een Belgische supermarkt.  Het concept viel erg in de smaak. Door het ontwikkelen van verrassende concepten proberen we de consument te stimuleren om paddenstoelen te eten en we merken dat het werkt”, vervolgt Verburg. “Als gevolg van de gezondheidstrends en het toenemende aantal vegans en vegetariërs is de paddenstoelenmarkt groeiende. We merken een verschuiving van vlees naar steeds meer groenten, dus er liggen zeker nog volop kansen voor de paddenstoelensector. FME wil graag met de klant deze goede kansen ontwikkelen."

Voor meer informatie:
Matthijs Verburg
Fresh Mushroom Europe
Riyadhstraat 41
B-2321 Meer (Transportzone), België
+32 (0) 331 718 19
+31 (0) 611200027
matthijs.verburg@fme-nv.com   
www.fme-nv.com    

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven