Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

EU: Geen nieuwe inschatting negatieve impact van handelsakkoord met Mercosur voor citrus

De Spaanse telersvereniging AVA-Asaja heeft felle kritiek geuit op de Eurocommissaris van Landbouw, Phil Hogan. Phil Hogan heeft in de Raad van Landbouwministers aangegeven dat Brussel alleen de eventuele negatieve gevolgen van het akkoord met de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay) voor de Europese rundsector opnieuw zal bekijken. Andere kwetsbare lproducten uit het Middellandse Zeegebied, zoals citrus, worden buiten beschouwing gelaten.

Recentelijk zei de Commissaris van Handel, Cecilia Malström, dat de overeenkomst tussen EU en Mercosur definitief was en  dat er niets meer aan te verbeteren viel. Nu staat zij er echter niet langer afwijzend tegenover dat de gevolgen van het akkoord voor de rundsector opnieuw bekeken worden. Tegelijkertijd ziet zij echter andere producten die net zo hard schade ondervinden van de tariefafbraak in het kader van de Mercosur-deal over het hoofd, wat zal leiden tot een toename van de import. 

De AVA waarschuwt voor het feit dat wederom de klachten die met name uit Noord-Europa komen gehoord worden en dat de telers uit Zuid-Europa worden genegeerd. De voorzitter van de AVA, Cristóbal Aguado, merkt op: 'het verschil tussen de telers uit het Middellandse Zeegebied en de telers uit andere gebieden wordt weer eens duidelijk gemaakt'.

Bron:lasprovincias.es

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven