Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst cantaloupe meloenen uit de volle grond van start

"Het seizoen van de cantaloupe meloenen verloopt soepel. We zijn net klaar met het oogsten van de gewassen in polytunnels en we staan op het punt om te beginnen met die in de volle grond, dat zal doorgaan tot begin augustus. De kwaliteit zal naar verwachting hoog zijn en, tot nu toe, is de vraag hoger het aanbod en dat zorgt voor goede prijzen", legt Pietro Ciardiello uit, directeur van Coop Sole.

"De maand mei was gecompliceerd vanwege het slechte weer, terwijl juni en juli veelbelovend waren qua kwantiteit en kwaliteit. De volumes waren stabiel in vergelijking met vorig jaar, en de omzet nam aanzienlijk toe."

"Onze meloenen vallen op door hun aroma, smaak, hoge Brix-waarde en lange houdbaarheid. Desondanks zijn we voortdurend op zoek naar rassen waarmee we nog herkenbaarder worden en daarom ontwikkelen we ook agronomische strategieën."

"Naar aanleiding van het succes van de binnenlandse en buitenlandse markten, wordt ons gevraagd om het aanbod aan te passen naar meloenen van de maten van 1 tot 1,5 kg, met een hoog Brix-gehalte en een langere houdbaarheid."

"Vanwege het gebrek aan arbeidskrachten hebben onze partners moeilijkheden ondervonden met betrekking tot de oogst. Daarnaast is het ook lastig om toekomstige rassen te kunnen plannen."

"Dit jaar hebben we ook mini- en midiwatermeloenen getest die bestemd zijn voor markten in het noorden. De kwaliteit was goed, vooral voor de gewassen afkomstig uit de volle grond. Tot dusverre zijn we tevreden met de gekozen rassen, hoewel het noodzakelijk is ervaring op te doen om de interessantste periodes en markten te bepalen, zodat we het aanbod kunnen verbeteren."

Voor meer informatie:
Cooperativa Sole
Via Prov.le Parete - Tre Ponti 
Parete (CE)
Tel.: (+39) 081 5036887
Fax: (+39) 081 5035111
Email: info@coopsole.it
Web: www.coopsole.it 

 

Publicatiedatum: