Sorteermachine voor rijp fruit

Hoewel er veel gepraat wordt over de kwaliteit, maar is het ook waar dat ondernemers de kosten laag moeten houden. De nieuwe sorteermachine van Zetapack verwerkt rijp fruit om de consument gewassen te leveren met een hoog Brix-gehalte tegen beperkte kosten dankzij automatisering.

"Vanaf begin juni is een van onze machines volledig operationeel, de Softlight C2 / 16. Hij werd geïnstalleerd bij Fabbri in Santarcangelo di Romagna en wordt ingezet voor abrikozen. De eigenaar is erg tevreden", zegt manager Martina Lantignotti.

De sorteermachine kan worden toegepast op een breed scala van rijp en delicaat fruit: naast abrikozen is het geschikt voor kaki, peren, appels, perziken en nectarines. Alle Zetapack-machines zijn gepatenteerd.

"Het fruit wordt handmatig geladen en gelost. Tot nu toe werkten verwerkingsbedrijven alleen met hard fruit dat verwerkt kon worden zonder dat dit beschadigde, maar dit kwam de geur en smaak niet ten goede. Onze machine verwerkt het fruit mechanisch maar toch subtiel."

De medewerkers aan de lopende band worden geïnformeerd dankzij LED-lampje waarmee het fruit eenvoudig kan worden geïdentificeerd.

De machine is van het cirkelvormige type. Het fruit blijft, als het niet door de medewerker wordt opgepikt, circuleren totdat het is gekozen. De belasting is handmatig, zoals al bestaat bij andere sorteerders. Op deze manier beschadigd delicaat fruit zoals kaki, peren perziken en  abrikozen niet.

Voor meer informatie:
Zetapack 
Via L. Longo, 220
47521 Cesena (FC) - Italië
Web: www.zetapack.it

Ufficio Commerciale:
Martina Lantignotti
Email: info@zetapack.it
Tel: +39 370 3134816
Nicola Antonacci
Tel.: +39 335 6878235
Email: nicola.antonacci@zetapack.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven