Filipijnse aardappeltelers verdubbelen oogst met Canadese pootgoed

Volgens het Filippijnse Ministerie van Landbouw hebben aardappeltelers uit Benguet hun oogst verdubbeld door pootgoed uit Canada te gebruiken. "Telers meldden dat ze gemiddeld 20 ton hadden geoogst, waarmee ze met een prijs van slechts € 0,50 per kilo gemakkelijk € 10.000 konden verdienen in slechts drie maanden en tien dagen", aldus landbouwsecretaris Emmanuel F. Piñol.

De pootaardappelen werden geïntroduceerd via het Potato Development Program van het Filippijnse Ministerie van Landbouw in samenwerking met Universal Robina. "De President van Universal Robina Lance Gokongwei kwam twee jaar geleden naar het kantoor van de secretaris van het Filipijnse Ministerie van Landbouw om hulp te vragen bij het importeren van de chipsaardappel die lokale telers niet telen", zei Piñol.

Universal Robina heeft 100 ton pootaardappelen meegenomen van Prins Edwardeiland in Canada. Deze werden in maart van dit jaar verspreid onder telers in Buguias (Benguet), Talakag (Bukidnon) en Kapatagan (Davao del Sur).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven