Frito-Lay en McCain in top 10 meest waardevolle voedselmerken wereldwijd

Twee aardappelverwerkingsbedrijven staan in de top 10 van de 2019 Brand Finance-lijst van meest waardevolle voedselmerken ter wereld. Frito-Lay, een bedrijf van PepsiCo, staat op nummer acht van de lijst met een merkwaarde van $4699 miljard (€4,18 biljard), een groei van ruim 28,5% ten opzichte van 2018.

Naast Lay’s stond McCain Foods als negende op de lijst met een bedrag van $4675 miljard (€4,16 biljard), een groei van 25,1%. McCain werd in het rapport genoemd als merk "om in de gaten houden".

McCain-Foods is een wereldwijde leider op het gebied van diepgevroren voeding, en het merk heeft meerdere van zijn grootste winkels uitgebreid om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. McCain heeft ook zijn wereldwijde voetafdruk vergroot, en een aandeel van 49% in het Braziliaan bedrijf Forno de Minas gekocht,” zo staat in het rapport van Brand Finance.

Voor hun waardebepaling gebruikt Brand Finance verschillende factoren en berekeningen, waaronder marketinginvesteringen, prestaties uit het verleden, opbrengstprognoses, royaltytarieven en het eigen vermogen van aandeelhouders.

Klik hier voor het volledige rapport.

Bron: spudman.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven