Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zachtfruittelers Nautilus Organic ontwikkelen eigen herkenbare verpakkingen

Biologisch zachtfruit in milieuvriendelijkere en herkenbare bakjes

Telers van biodynamisch zachtfruit, Elze-Lia Visser en Harald Oltheten, hebben voor hun uitgebreide assortiment zachtfruit een complete lijn verpakkingen ontwikkeld, waardoor een heleboel plastic bakjes overbodig worden. De verpakkingen zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd en PEFC gecertificeerd karton en biodegradable folie en kan in zijn geheel bij het oud papier om gerecycled te worden.

Harald Oltheten van De Ring, Oud-Sabbinge

In de nieuwe bakjes kunnen vanaf nu onder meer de biologisch-dynamische bramen, frambozen, rode bessen, witte bessen, kruisbessen, mirabellen en kiwibessen verpakt worden.

Remmert Dekker Packaging
Om te zorgen dat dit heerlijke, maar ook kwetsbare fruit zo goed mogelijk in de winkel komt te liggen is er veel aandacht besteed aan de ontwikkelfase van de verpakkingen, waarin de telers zeer nauw begeleidt zijn door Willem Kooijman en Ted Hilbers van verpakkingsspecialist Remmert Dekker.

Elze-Lia Visser van Fruitweelde, Ingen

Elze-Lia Visser: "Wij wilden heel graag zelf een verpakking voor ons tere zachtfruit ontwikkelen, omdat we tot nog toe geen voldoende geschikte milieuvriendelijkere alternatieven hadden kunnen vinden. Het ontwikkelen van een verpakking is echter een specialistische klus, waar we als telers alleen geen ervaring, tijd en ruimte voor hebben. Het is dan ook heel mooi dat het ons wel lukt om dit soort projecten te realiseren als we hierin samen optrekken binnen Nautilus Organic. Bovendien vinden we het heel leuk dat we onder het motto ‘jij blij, bij blij’ een persoonlijk bedankje kunnen overbrengen aan de kopers van ons fruit. Met hun aankoop helpen ze ons tenslotte om onze biodynamische bedrijfsvoering in stand te houden en zo te kunnen telen in harmonie met de natuur en de omgeving."

Levering aan bio-groothandels
De  bakjes kunnen vanaf donderdag aan alle groothandels voor biologische producten geleverd worden.

Voor meer informatie:

Nautilus Organic
Tel: (0321) 328 040
sales@nautilusorganic.nl
www.nautilusorganic.nl

Publicatiedatum: