Sophie Ye, KX Food

“Nu ook Braziliaanse- en Peruviaanse gember in ons assortiment”

Tholen – “Het is moeilijk op de gembermarkt. Het is al bijna de vijfde week dat de verkoopprijzen van de Chinese gember lager zijn dan de importprijzen. Voor 12 kilo ligt de importprijs rond de €18,50 terwijl de verkoopprijzen rond de €16,- liggen”, vertelt Sophie Ye van KX Food. De oorzaak van de hoge importprijzen zijn de kwaliteitsproblemen waarmee China vorig jaar mee te kampen had.

Sinds deze week heeft KX Food de eerste ladingen met Braziliaanse gember binnen gehad en volgende week komt de eerste Peruviaanse gember binnen. “Voorheen hadden we enkel Chinees gember in ons assortiment, maar we kregen veel vraag naar gember van andere origines. Daarom hebben we besloten ook Braziliaanse- en Peruviaanse gember in ons assortiment op te nemen om onze klanten nog beter te kunnen bedienen door een uitgebreider gamma aan te bieden”, aldus Sophie.

Naast de wekelijkse ladingen gember krijgt de importeur volgende week ook de eerste ladingen geelwortel (kurkuma) binnen. “We zien dat geelwortel aan populariteit toeneemt en meelift op de diverse gezondheidstrends”, besluit Sophie.

Voor meer informatie:
Sophie Ye
KX Food
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - België
+32(0) 3326 87 54
sophie.ye@kxfood.be  
www.kxfood.be 

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven