Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen tot 222 euro per kist in winterpeenpool van Dutch Carrot Group

Agrifirm realiseerde voor telers in de winterpeenpool van de Dutch Carrot Group een verkoopprijs van gemiddeld 181 euro per kist. De prijzen liepen door kwaliteits- en bewaarpremies op tot maximaal 222 euro per kist. 

De ketensamenwerking resulteerde in een hogere verkoopprijs dan het gemiddelde van de beursnoteringen, stelt Agrifirm. De coƶperatie steunt peentelers met de levering van zaaizaad, teelt- en oogstbegeleiding en ook bij de afzet zowel in poolverband als via de daghandel. Ook speelt Agrifirm een rol bij het afstemmen van contracten met afnemers en de wereldwijde vermarkting via de Dutch Carrot Group.

Van toenemend belang bij de afzet van peen is beperking van het residuen van gewasbeschermingsmiddelen in het geoogste product. Peentelers met een PlanetProof-certificaat lopen hierin voorop. Van een pilotgroep die afgelopen jaar het PlanetProof-certificaat heeft gehaald werd de peen rechtstreeks aan een binnenlandse supermarkt geleverd.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum: