Aantal Bulgaarse biologische telers in tien jaar vertwintigvoudigd

Het aantal biologische telers in Bulgarije is tussen 2008 en 2018 vertwintigvoudigd. Op dit moment zijn er 6600 biologische telers in het land en het biologische areaal is gegroeid van 26.000 hectare in 2011 naar 162.000 hectare in 2019.

De minister van Landbouw, Voeding en Bosbouw, Dessislava Taneva, heeft deze cijfers bekendgemaakt. Vrijdag was ze aanwezig bij een panelgesprek genaamd "De voeding van de toekomst" in het Sts Cosmas en Damian klooster tijdens een bezoek aan de Tsurnogorski Fair dichtbij Ghighinți (Zuidwest Bulgarije).

Taneva legde hier uit dat er nu 6600 biologische telers zijn en dat het biologische areaal is toegenomen van 26.000 hectare in 2011 naar 162.000 hectare in 2019. "Bulgarije loopt voorop in Europa wat de hoeveelheid biologische verse producten betreft," zei ze.

Wat haar betreft moet het controlesysteem worden verbeterd, zodat consumenten het product dat ze kiezen kunnen vertrouwen. Taneva benadrukte dat haar ministerie naar een mogelijkheid zoekt om hun Stedelijke ontwikkelingsprogramma, dat zich richt op agro-ecologische maatregelen en het klimaat, uit te voeren.

De minister vertelde dat dit echter bemoeilijkt wordt omdat er weinig goede experts zijn die bereid zijn om voor de overheid te werken.

Bron: Agroberichten Buitenland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven