Zwitserland: frambozen in de lift

Frambozen maken in Zwitserland een opleving door. Momenteel loopt de oogst op volle toeren, meldt BauernZeitung. De hitte in juni heeft de bessenoogst weliswaar vertraagd, maar nu is het zover: de frambozenoogst bevindt zich praktisch op haar hoogtepunt. Het seizoen in Zwitserland duurt normaal gesproken ongeveer van juni tot en met oktober, waarbij de hoofdoogst in juli en augustus plaatsvindt.


Het Zwitserse frambozenareaal werd in de afgelopen jaren succesvol uitgebreid. / Foto: Lid.ch 

Afgelopen jaar werden de frambozen op circa 168 hectare geteeld, het grootste deel daarvan in Oost-Zwitserland. Dit jaar rekent de 'Schweizer Obstverband' op een iets toegenomen areaal van circa 170 hectare. Bovendien worden bessen in Zwitserland steeds populairder, wat ook merkbaar is aan de geleidelijke stijging van het areaal in de afgelopen jaren.

Weerstandsvermogen
Frambozen kunnen dankzij hun weerstandsvermogen in talrijke regio's groeien - bijvoorbeeld in Europa, Noord-Amerika of ook in Siberië. Er wordt onderscheid gemaakt tussen zomer- en herfstframbozen. Terwijl zomerframbozen aan scheuten groeien die zich in het voorgaande jaar gevormd hebben, groeien herfstframbozen aan scheuten die zich in hetzelfde jaar gevormd hebben.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven