Italië: flucturerende meloenprijzen

Francesca Nadalini van telersorganisatie Sermide Ortofruit bevestigt dat de maand mei regenachtig was en dat er weinig zonuren waren. Juni was daarentegen heet en er was weinig aanbod en inmiddels zijn de temperaturen weer gedaald, wat betekent dat de prijzen fluctueerden.

"De afgelopen dagen zijn de prijzen gedaald omdat er aanzienlijke hoeveelheden beschikbaar zijn, terwijl de temperaturen de consumptie niet opdrijven. Het hele seizoen is abnormaal vanwege het weer", zegt ze.

In mei was er sprake van veel meer regen dan gemiddeld. Weerstations registreerden bijna elke dag van de maand neerslag en de weinige zonuren vertraagden het rijpen.

"De prijzen waren laag in mei omdat het seizoen 10 dagen te laat begon en we hadden tussen de 70 en 50% minder meloenen dan verwacht, wat natuurlijk leidde tot hogere prijzen."

Deze trend zette zich voort tot 5 juli, waarna de hoeveelheden toenamen, maar helaas daalde de temperatuur en de vraag ook.

"We hopen nu dat alles zich weer stabiliseert, aangezien de telers het verdienen om winst te maken, gezien hun inspanningen. Als het alleen een marktprobleem zou zijn, zou er rekening mee gehouden kunnen worden, maar deze weersituatie ontmoedigt alle telers", concludeert Francesa Nadalini.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven