zowel geïntegreerde als biologische teelt

La Linea Verde breidt uit met babyleaf en vollegrondsgroenten

La Linea Verde, een Italiaanse groep die is gespecialiseerd in vers gesneden salades en kant-en-klare gerechten, heeft een nieuw product aangekondigd om het assortiment ‘vers gesneden’ te versterken.

De nieuwe faciliteit op Sardinië heeft een potentie om 10.000 stuks per dag te verwerken en beschikt over twee productielocaties in de provincie Oristano, een gebied dat bijzonder geschikt is voor de teelt van babyleaf en andere groenten uit de vollegrond. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van zowel geïntegreerde als biologische teelt.

Het bedrijf dat zich met met het nieuwe product zal bezighouden heet Antiga Sardigna Società Agricola Srl en bestaat uit drie eenheden: een verwerkingsfaciliteit van 3.000 m² en twee gebieden voor de teelt, de één in het Marrubiu-gebied en de ander in San Nicolò d'Arcidano. 

De nieuwe faciliteit heeft al een groter productiepotentieel dan de vorige en in de loop van de komende maanden zullen nieuwe verwerkingslijnen worden geïnstalleerd voor andere vers gesneden producten. Een moderne productiefaciliteit en veel grond zijn de perfecte combinatie om aan de toenemende vraag op het eiland te voldoen.

"Het is ook positief voor het gebied, want 25 mensen zijn aangenomen en het is nog maar het begin", benadrukt Andrea Battagliola, algemeen directeur van de vestiging in Manerbio.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven