Maersk ziet nieuwe mogelijkheden voor het vervoeren van beperkt houdbare producten

Maersk bereikt met succes zijn visie om een wereldwijde integrator van containerlogistiek te worden door mango's van India naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren met Controlled Atmosphere (CA)-containers.

Maersk heeft zijn eerste succesvolle zending van mango's vervoerd van Nhava Sheva in Mumbai, naar Felixstowe, Londen. Exporteur Bombay Exports heeft binnen drie weken 21 ton Kesar en Badami mango's vervoerd met de koelcontainers van Maersk. Deze containers bevatten Remote Container Management (RCM)-technologie.

Controlled Atmosphere (CA) is één van de technologieën die helpen om de houdbaarheid van beperkt houdbare groenten en fruit te verlengen door het rijpingsproces te vertragen. Met deze innovatieve technologie heeft Maersk nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor het vervoeren van beperkt houdbare goederen waarvoor voorheen de snellere, maar ook veel duurdere, luchtvracht voor nodig was. 

Er is veel vraag naar mango's en ze leveren dan ook een goede prijs op op Europese markten. Maersk maakt gebruik van de nieuwe technologieën om ervoor te zorgen dat er een ononderbroken en naadloze handel mogelijk is door middel van zendingen over zee, in plaats van met luchtvracht, wat de norm is binnen de sector.

De kosten van de luchtvracht is in april 2019 met 25-30% gestegen door de stagnatie van het aantal luchtvrachten. Aangezien vervoer over zee langer duurt dan via de lucht, helpt RCM om de kwaliteit van de verse producten te behouden door hun houdbaarheid te verlengen. 

Bron: seanews.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven