Chili wil kiwi-export naar India binnen vijf jaar verdubbelen

Chileense marketingmedewerkers hebben een promotiecampagne opgezet in India die zich richt op de Zuid-Indiase kiwimarkt. Het doel van de campagne was om meer bewustzijn over de consumptie van kiwi's en de gezondheidsvoordelen van het fruit te creëren.

Het plan van de sector is om de hoeveelheid kiwi's die Chili in 2018 naar India heeft geëxporteerd de komende vijf jaar te verdubbelen, zo zegt Charif Christian Carvajal van de Chilean Fruit Exporters Association (ASOEX). "We zien dat er veel potentie is in India en we krijgen veel steun van importeurs, retailers en distributeurs om de consumptie van kiwi's aan te moedigen."

"We richten ons op grote steden en in de toekomst willen we ook campagnes gaan starten in kleinere steden in India," voegde hij toe. De campagne is een samenwerking tussen de Chileense ambassade in India, de Chileense kiwisector, en het handelsbureau in het land, ProChile. De campagne werd vorig jaar eerst in New Delhi gelanceerd. Carvajal liet weten dat de sector de hoeveelheid kiwi's die het in 2018 naar India heeft geëxporteerd (9604 ton), de komende vijf jaar wil gaan verdubbelen.

Volgens www.thehansindia.com  is de gehele kiwi-export in India met 38% toegenomen: van 29.941 ton naar 41.375 ton. Chili exporteerde 68.300 ton vers fruit naar India, wat het één van de vijf belangrijkste markten in Azië maakt voor de Chileense fruitexport. Ongeveer 82% van de fruitexport van Chili naar India bestaat uit appelen en kiwi is goed voor 15%. Druiven, peren, pruimen, kersen en blauwe bessen maken daarnaast ook deel uit van het fruit dat het land naar India exporteert.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven