Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: granaatappeloogst van start

In Maharashtra bereiden telers zich voor op het granaatappelseizoen, dat eind juli begint. Goede maten met zachte pitten kunnen het tot een succesvol seizoen maken. 

Voor het Indiase exportbedrijf Kalya Exports is het druivenseizoen voorbij. De werknemers ronden de laatste zaken af. Maar veel tijd te verliezen is er niet, omdat de granaatappeloogst voor de deur staat. Amit Kalya van Kalya Exports: "Het druivenseizoen duurde tot mei, maar in Maharashtra begint de granaatappeloogst eind juli. Dit betekent dat we vrij snel onze focus moeten omgooien. Kalya Exports teelt vooral het Bhagwa ras. Het regenseizoen is in onze regio begonnen en de temperaturen zijn in de loop van juli langzaam gedaald. We verwachten dat dit zal resulteren in een goede maat fruit met zachte pitten."  

Kalya Exports probeert van de traditionele markten af te stappen. "Gewoonlijk exporteren we onze granaatappelen naar de VAE, Bangladesh, Nederland en het VK. Dit jaar concentreren we ons op verschillende gebieden. Onze focus ligt op China, Rusland en de Zuid-Aziatische markten. De verklaring hiervoor is te vinden in de vraag. We zien de vraag in deze regio's stijgen, vooral door sappige pitten en de smaak van zoet en zuur gemengd die de Indiase granaatappel heeft."

De granaatappelteelt verandert. Volgens Kalya zijn steeds meer telers Good Agricultural Practices of GlobalGAP gecertificeerd. "Naast dat teeltbedrijven hun certificaten krijgen, zien we ook meer controle over plagen en ziektes doordat ze IPM praktijken overnemen. Ons geïntegreerde bemesting- en watermanagement heeft de kwaliteit van de granaatappelen verbeterd, samen met de smaak en de houdbaarheid. Hierdoor konden we gemakkelijker de EU-markten en de Noord-Amerikaanse markt op. Over het geheel zien we een goede hoeveelheid en een goede kwaliteit voor het komende Indiase seizoen."

https://agfstorage.blob.core.windows.net/misc/FP_com/2019/07/16/Kalya2.jpg

Voor meer informatie:
Amit Kalya
Kalya Exports
Tel: +91 253 2513001 
Email: amit@kalyaexports.com 
www.kalyaexports.com 

Publicatiedatum: