Manfred van der Vlag, Sweet Fruits

"Vroege start met Braziliaanse Kent-mango's"

Tholen - De vraag naar mango's is momenteel goed in heel Europa. De laatste maanden waren niet al te gemakkelijk, maar door krapte in Brazilië en een afnemend volume vanuit Senegal is de markt inmiddels weer aangetrokken", vertelt Manfred van der Vlag van Sweet Fruits S.A, onderdeel van de Braziliaanse Sweet Fruits -groep met vestigingen in Portugal en Nederland.

"De vooruitzichten voor augustus zijn uitstekend. Nu liggen de volumes nog wat lager, maar dat zal de komende tijd wel aantrekken. We hebben de eerste Kent-mango's uit Brazilië al binnengekregen en dat is opmerkelijk vroeg. De volumes zullen vanaf half augustus gaan toenemen. Verder is het Palmer en Keitt wat de klok slaat. Prijzen liggen nog op een relatief laag niveau. Israël heeft wel een redelijk goed volume beschikbaar, maar dat is wel een hele andere prijsstelling", besluit Manfred.

"Natuurlijk is er in deze periode altijd wat concurrentie van het zomerfruit, maar supermarkten blijven altijd mango's in hun programma's voeren. Als Nederlanders in de zomer op vakantie zijn op exotische bestemmingen, krijgen ze daar geheid ook een mango voorgeschoteld. Gelukkig kunnen ze die in eigen land ook eten", besluit Manfred.

Voor meer informatie:
Manfred van der Vlag
Sweet Fruits, S. A
Westerstraat 154
7811 MV Emmen
T.: +31-591-745111
manfred@sweetfruits.pt 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven