Toon Smetsers voorziet klanten op commissiebasis van Frans fruit

"Goede kwaliteit en kwantiteit Franse perziken, nectarines en Charentais-meloenen"

Tholen - "De kwaliteit en kwantiteit van het Franse steenfruit ziet er dit jaar goed uit. Mijn leveranciers langs de Rhône en Zuid-Frankrijk hebben weinig last van hagelschade gehad. We krijgen voldoende aanvoer van Franse perziken en nectarines binnen. De vraag is er wel, maar neemt mondjesmaat toe. Het gaat niet met al te veel pallets tegelijk. Prijzen blijven op een stabiel niveau, waarbij de dikke maten iets duurder zijn", vertelt Toon Smetsers. 

Toen hij nog een groot handelsbedrijf in Veldhoven had, exporteerde Toon al een leuk volume reuzechampignons en andere Hollandse groenten naar Zuid-Frankrijk. De contacten met de Franse leveranciers heeft hij altijd warm gehouden en zet hij nu op commissiebasis in voor Nederlandse groothandelaren en exporteurs, hoofdzakelijk uit de landen Frankrijk, Spanje en Italië. "Meestal treden wij op als tussenpersoon en verzorgen de aankoop tot levering magazijn klant."

"Nederlandse AGF-bedrijven zijn bij de import sterk gefocust op de Spaanse markt en laten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitse en Zwitserse groothandelaren, de Franse import nog weleens links liggen. In mijn optiek onterecht, want er komen prachtige producten vandaan. Doordat niet ieder handelsbedrijf zijn weg zo in Frankrijk weet, kan ik dat gedeelte van de import mooi voor hen invullen. Er is dan ook een goede vraag naar deze commissiehandel", vertelt Toon.

"Mijn leveranciers richten zich volledig op hun specifieke producten, van onder andere perziken en nectarines. Het is dan ook werkelijk extra kwaliteit fruit was ze leveren, onvergelijkbaar met het Spaanse fruitteelt. Het bergachtige gebied in Frankrijk draagt bij aan de sterkte en de kwaliteit van het fruit", vertelt Toon. "Ook bieden we momenteel Franse Charentais-meloenen aan, niet te verwarren met de Cantaloupe-meloenen uit Italië en Spanje. Die vraag verloopt goed en prijzen liggen op een redelijk en stabiel niveau", besluit Toon.

Voor meer informatie:
Toon Smetsers Fruit & Vegetables
Bosscheweg 61A
5151 BB Drunen
Mob: 06-53289888
toonsmetsers@fruitvegetables.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven