Felix Molenaar, Fa. Molenaar:

"Aardappelmarkt een luchtbel die op doorprikken staat"

Tholen - Op de tafelaardappelenmarkt is het volgens Felix Molenaar van de gelijknamige aardappelhandel uit Haarlem een rustige bedoeling. "Nu is dat aan het begin van de zomer niet ongebruikelijk, maar eigenlijk is het al sinds februari aan de gang. Toen hebben we tien dagen temperaturen van +20 graden gehad en is de aardappel snel uit de mond geraakt. Zo was het ineens afgelopen met de stamppottenbusiness en is de consumptie niet meer op peil gekomen. De friethandel is hot, net als de kant-en-klare aardappelproducten. Maar voor de tafelaardappelen was het een lastige markt."

"Het geroep in de media dat de aardappelen zo duur waren, deed de afzet vervolgens ook geen goed. Het was dan wel een prijzig aardappeljaar, maar het is niet zo dat de aardappelen een onbetaalbaar product werden. Sterker nog, mensen konden het in de winkel amper merken", constateert Felix. "Inmiddels groeit het aanbod nieuwe aardappelen per dag. De markt was leeg en daardoor konden we lang op een aardig niveau blijven, maar in mijn optiek is het wel een luchtbel die op doorprikken staat."

"Met dit donkere weer en af en toe een buitje regen hebben we namelijk fantastische groeiomstandigheden. Als dat zo doorgaat, gaan de opbrengsten er heel anders uitzien dan andere jaren. Europees gezien zullen er een hoop aardappelen beschikbaar komen. Zo hebben Frankrijk en België een behoorlijke uitbreiding gehad. Anderzijds kan er nog van alles gebeuren, van verdrogen tot verregenen en bevriezen. Daarbij hangt de afzet hoofdzakelijk van onze buurmarkten af. We moeten het toch hebben van de export", besluit Felix.

Voor meer informatie:
Fa. Molenaar
Jan van Krimpenweg 1 (hal 23)
2031 CE Haarlem
T. 023 5322173
F. 023 5340473
E. info@molenaardappelen.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven