AbbGrowers; Greftenhoeve

Overijsselse blauwebessenteler actief in landelijke open dag

Hoewel de concentratie van blauwebessentelers in Limburg is, zijn er ook telers buiten dit gebied in Nederland actief bezig met de promotie van hun blauwe bessen. De landelijke Open Dag die op 13 juli plaatsvond, is daar een belangrijk evenement in. Deze werd georganiseerd door Simply The Bes, de coöperatie waarin blauwebessentelers uit heel Nederland zijn verenigd.

abbGrowers, teler, sorteerder en verpakker van blauwe bessen, onderschrijft het belang van promotie van de blauwe bessen en is blij met het initiatief van Simply the Bes. “Abbgrowers is een bedrijf met Limburgse wortels en waardeert het des te meer dat ook telers buiten deze zuidelijke regio zich hard maken voor de promotie  van de blauwe bessen. Hoe meer mensen ontdekken hoe lekker en gezond deze bessen zijn hoe beter. “

Zo ook blauwebessenteler Gerard Vrielink van de Greftenhoeve in Vriezenveen. Gerard heeft een areaal van 13 hectare. “Wij hebben dit jaar iets meer dan 300 bezoekers gehad tijdens de open dag,” vertelt Gerard enthousiast. “Daar waren toeristen bij maar ook mensen hier uit de buurt, die nieuwsgierig zijn naar ons bedrijf. We hebben drie leuke en leerzame rondleidingen georganiseerd om het hele blauwebessenverhaal uit te leggen.  De plaatselijke imker vormde en mooie aanvulling, met zijn uitleg over het belang van de goede werking van de bijen.

Naast de blauwebessenteelt, kan er bij ons op het bedrijf in het seizoen, ook door bezoekers zelf blauwe bessen geplukt worden op het  zelfplukland. Er kunnen ook zwarte, rode en kruisbessen geplukt worden. We maken ook zelf blauwebessenjam en die is te koop in onze boerderijwinkel.

Het onder de aandacht brengen van het product, de blauwe bessen, is voor ons de belangrijkste drijfveer om mee te doen aan deze open dag. Niet zo zeer om ons eigen bedrijf te promoten, want dat loopt goed,“ besluit Gerard zijn verhaal.

Voor meer informatie:
AbbGrowers
Jeannette Westdorp
Tel: +31 (0)77 2300001
info@abbgrowers.com

Greftenhoeve
Johanneke Vrielink
Greftenweg 16,
Vriezenveen/De Pollen
Tel. +31 (0)546 564876
mobiel: +31 (0)6 20407924
johannekevrielink@greftenhoeve.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven