Eerste pitloze druiven van het seizoen verkrijgbaar op groothandelsmarkt München

Grieks druivenseizoen start ondanks lichte vertraging met goede vooruitzichten

Het startschot van het Griekse druivenseizoen is gevallen: deze week – circa twee weken later dan gebruikelijk - zijn de eerste druiven van het nieuwe seizoen op de groothandelsmarkt in München aangekomen. De vroegste rassen Superior en Superior rood worden traditioneel vanuit het eiland Kreta geïmporteerd. De druiven van het vaste land (Peloponnesos) laten nog ongeveer een maand op zich wachten. "De huidige prognoses zijn in ieder geval erg goed", weet Theo Hatzivassiliadis, verkoopleider van Kuffer, gevestigd op de groothandelsmarkt München.

Vanwege het weer zullen de eerste seizoensproducten van Minoan iets later arriveren, maar de kwaliteit van de pitloze druiven is uniek. "De uitkleuring van de rode druiven zou nog iets beter kunnen zijn, maar daarvoor in de plaats is de vruchtgrootte van de druiven reeds zeer goed. Vanwege de goede kwaliteit van de eerste rassen rekenen we al op een goed Grieks druivenseizoen. Want de latere rassen van Memos zijn kwalitatief gezien eveneens uitstekend!"


De eerste Griekse druiven van het seizoen worden van het eiland Kreta afgenomen. Er is de meeste vraag naar rode druiven (Red Superior Seedless).

Ook de omstandigheden binnen de huidige marktsituatie zijn volgens Theo erg positief: "Er is weliswaar sprake van een overschot in de handel aangezien het Italiaanse seizoen reeds van start is gegaan en ook Egypte nog volop op de markt vertegenwoordigd is. We zien echter dat Egypte aan het einde van het seizoen deels niet meer de passende vruchtkwaliteit kan leveren. Daarnaast zijn we nu één van de weinige aanbieders van vroege Griekse druiven. Daarmee hebben we al een onderscheidende positie binnen de vakhandel“, zegt hij afsluitend.  Voor meer informatie:
Hans Kuffer Fruchthandel GmbH
GF: Peter Kuffer & Theo Hatzivassiliadis 
Großmarkthalle - Halle I 
Stand 5 & 6, 15 & 16 
Schäftlarnstr. 10, 81371 München 
Telefoon: +49 89 / 74 11 83 90 of +49 89 / 77 41 75 
Fax.: +49 89 / 74 11 83 93 of +49 89 / 77 41 72 
E-mail: info@kuffer24.de   
www.kuffer24.com     


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven