Colombia: Komende editie World Avocado Congress vindt plaats in Medellín

De negende editie van het World Avocado Congress zal worden gehouden in Medellín van 23 tot 27 september 2019. Dit evenement, waar meer dan 70 exposanten en 3.500 deelnemers aanwezig zullen zijn, brengt de gehele waardeketen van de wereldwijde avocadosector samen.

De voorgaande edities werden gehouden in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Israël, Mexico, Spanje, Chili, Australië en Peru. Dit jaar is Colombia verkozen vanwege de grote groei van het land in de teelt en export van het product. Het land teelt vier avocadovariëteiten: Hass (de meest succesvolle variëteit in het buitenland), Papelillos, Criollos en Antillanos. De geografische ligging en de opkomende marktpositie van het land zijn belangrijke factoren geweest in de verkiezing van Colombia.

"De kans om gastheer te mogen zijn van het belangrijkste congres voor dit product in een land waar de sector van Hass avocado nog in de kinderschoenen staat, is een grote uitdaging en verantwoordelijkheid voor de nationale en internationale gemeenschap die aanwezig zal zijn", stelde Jorge Enrique Restrepo, uitvoerend directeur van CorpoHass Colombia.

Tijdens het World Avocado Congress zullen er workshops aangeboden worden en presentaties worden gegeven over wetenschappelijk onderzoek en vernieuwende methoden. Dit alles zal gebeuren aan de hand van de volgende thema's: 

  • Genetische hulpmiddelen en materiaalontwikkeling
  • Teelt en productiviteit
  • Gezondheid, voeding en gastronomie
  • Plantgezondheid en kwaliteit van het fruit
  • Bevoorradingsketen, marketing en industrialisatie.

Op deze manier zal de bijeenkomst de aanwezigen de kans bieden hun kennis uit te breiden en een beter begrip te krijgen van de visie van de leiders in de avocadosector.

 

Bron: radiosantafe.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven