Het Italiaanse Fruitsland is klaar voor druivenoogst

In de Italiaanse regio Apulië staat de druivenoogst op het punt van beginnen. Het Fruitsland is er helemaal klaar voor. Dit jaar zijn er voor het eerst twee pitloze rassen gepatenteerd door IFG-International Fruit Genetics. Het gaat om de rode Sweet Celebration en de witte Sugar Crisp.

Sweet Celebration heeft een heerlijke geur en een suikerniveau van 19° brix. Sugar Crisp is in plaats daarvan een zoet, laat ras die goed bewaard blijft na de oogst.

De nieuwe rassen bevestigen de sterke samenwerking tussen de Californische kweker en het Italiaanse bedrijf. "Werken met Fruitsland is stimulerend omdat het een jong bedrijf is dat om innovatie geeft en goede vooruitzichten op de internationale markten heeft. En hoewel IFG's missie is om consumenten een uitzonderlijke smaakervaring te bieden, belooft Fruitsland alleen druiven van een gegarandeerde kwaliteit uit Apulië te leveren", legt Pietro Scafidi van IFG uit.

Smaak, hoge kwaliteit en duurzaamheid zijn de drie elementen waarop het Fruitsland project is gebaseerd. Het merk is opgericht in 2012 en combineert op perfecte wijze traditie en innovatie. De druivengaard van 300 hectare drukt de internationale reputatie uit van de familie Di Palma en het gebruik van innovatieve agronomische technieken (weerstations, druppel-irrigatiesystemen en sondes voor het bewaken van de bodemvochtigheid) in naam van energie-efficiëntie en ecologische duurzaamheid.

De twee nieuwe rassen vormen een aanvulling op de reeds uitgebreide catalogus van Fruitsland (namen van kwekers tussen haakjes): Superior (Sun World), Timpson (SNFL), Melanie (SNFL), Great Green (SNFL), Sugar Crisp (IFG) en Luisco (SNFL) als witte druiven. De rode druiven worden vertegenwoordigd door Sweet Celebration (IFG), Timco (SNFL), Carlita (SNFL), Crimson en Allison (SNFL); zwarte druiven Melody (SNFL) en Black Moon (SNFL).

Het Black Moon ras bedreigt deels de pitloze traditie. "Hoewel mensen de voorkeur geven aan pitloze druiven, blijven rassen met pit toch een niche. Daarom moeten we voorzichtig zijn en investeren in rassen met onderscheidende geur, smaak en maat waarbij we alle trends in de gaten houden", benadrukt Fruitsland eigenaar Angelo Di Palma.

Voor meer informatie:
Angelo en Donato Di Palma
Fruitsland
Via del Melocotogno, 3 - P. 1
70014 Conversano (BA)
Tel./fax: +39 080 9671685
Cell.: +39 338 3259579
Email: info@fruitsland.it
Web: www.fruitsland.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven