Nieuwe verpakking voor Italiaanse 'bergaardbeien'

De nieuwe verpakking van het merk Fragolà is klaar om op de markt gebracht te worden. Het nieuwe grafische ontwerp is zeer kleurrijk, biedt een duidelijke boodschap en maakt een virtuele rondleiding mogelijk dankzij de QR-code. De locatie (Alta Lessinia) en de slogan Sapore e profumo delle Alpi worden ook getoond.

"De oogst van de zogeheten bergaardbeien in de provincie Verona, op 1200 meter boven zeeniveau, begon ongeveer een maand geleden. Met het merk Fragolà bieden we een aardbeien van hoge kwaliteit en de oogst duurt tot eind oktober", zegt Massimo Ceradini. 

In de maand mei was er sprake van enige bezorgdheid bij de telers vanwege de vele regen en de weinige zonuren. "We dachten dat het schadelijk zou zijn, maar in werkelijkheid stimuleerde de zo donkere en regenachtige maand mei de planten om het wortelstelsel te ontwikkelen. En nu profiteren we daar maximaal van", zegt de manager Mattia Brutti.

De teelt is niet alleen overvloedig, maar ook de smaak, geur en houdbaarheid zijn uitstekend. "De rassen Murano en Irma zijn perfect voor teel in de vollegrond in de bergen. Ze bereiken een hoge Brix-graad, zijn knapperig en hebben een heldere kleur. We testen natuurlijk ook andere rassen, maar tot nu toe heeft geen enkel ras de kwaliteit van deze twee bereikt", zegt Brutti.

Prijstechnisch gezien was de markt halverwege juni goed van start gegaan. Vervolgens was er sprake van een daling, maar sinds een aantal dagen herstelt de markt zich weer.

Alles is tot in detail georganiseerd. De oogst vindt plaats, dankzij vijftig medewerkers, van 's ochtends vroeg tot 12 uur. Dan stoppen ze om de kwaliteit van het fruit te behouden. Zodra de aardbeien zijn geplukt, worden ze verpakt en gekoeld. Binnen een paar uur arriveren ze in het centrale magazijn en worden vervolgens verder verhandeld.

Voor meer informatie:
Massimo Ceradini 
Ceradini Group
Tel.: (+39) 045 8510268
Fax: (+39) 045 8518981
Mob.: (+39) 347 5366206
Email: info@ceradinigroup.com
Web: www.ceradinigroup.com 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven