Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Minder Peruaanse avocado's na recordjaar

Tijdens de zomer op het noordelijk halfrond is Peru de grootste verlader van avocado's in Zuid-Amerika met het Chileense seizoen dat nog een maand op zich laat wachten. Colombia verlaadt ook al avocado's in kleine hoeveelheden, vooral naar de binnenlandse en Europese markten. De hoeveelheden uit Peru worden kleiner verwacht dan vorig jaar, wat een record jaar was. 

Keith Barnard van Mission Produce: "Momenteel is Peru de grootste avocadoregio in Zuid-Amerika. De Peruaanse hoeveelheden zijn de laatste jaren snel toegenomen, maar de verwachtingen voor dit jaar zijn dat er minder geoogst zal worden - we dalen van 351.000 ton vorig jaar naar 305.000 ton dit jaar. Hiervan wordt 27-30% naar de VS geëxporteerd, 57-55% naar Europa, 9% naar Azië en de rest is voor Canada en Zuid-Amerika, wat op 6-7% neerkomt."

Vermeld wordt dat deze afname ten opzichte van seizoen 2018 vooral veroorzaakt wordt doordat dat een recordjaar was. De Peruaanse oogst en verpakking gaat door tot eind september/begin oktober.

Grotere hoeveelheden tijdens het eerste deel van het seizoen
Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de Peruaanse avocado sector van de afgelopen jaren is de uitbreiding van het seizoen. Areaal wordt meer noordelijk gecreëerd en telers investeren in nieuwe technologie, wat bewezen wordt door de opening van een nieuw verpakkingsstation in mei. Dit betekent dat Peru z'n seizoen eerder kan beginnen en daarmee voordeel heeft in de mondiale avocadoteelt. 

"Dit jaar was Olmos de eerste grote teelt die in Peru een maand eerder begon." Olmos is een van de nieuwe arealen in het noorden van het land. Barnard voegt eraan toe dat de markt positieve tekenen heeft vertoond ondanks de afname in hoeveelheid. "Hoewel de teelt dit jaar lager is, kun je aan de andere kant prijsverschillen verwachten van de Europese en Amerikaanse markten van vorig jaar in vergelijking met het huidige jaar en opmerken dat er veel positieve aspecten zijn."

Voor meer informatie:
Julianna St. Geme
Mission Produce
Ph: +1 (805) 981-3655
jstgeme@missionproduce.com
www.worldsfinestavocados.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven