Midden-Oosten werd belangrijkste afzetgebied voor Oekraïense appelen in 2019

Volgens analisten van EastFruit werd het Midden-Oosten de belangrijkste markt voor Oekraïense appelen in de lente van 2019. In maart/april exporteerden Oekraïense telers meer dan 10.000 ton appelen naar landen in het Midden-Oosten en in de eerste vier maanden van het jaar bijna 18.000 ton. 

De belangrijkste landen waren Turkije en Irak, die gemiddeld 2.000 ton appelen elke maand importeerden. Oekraïne exporteerde 600 ton naar de VAE elke maand in 2019 en 150 ton per maand naar Saoedi Arabië. 

De Russische markt bleef ook belangrijk maar voor het eerst werden de hoeveelheden naar het Midden-Oosten groter dan naar Rusland. Gemiddeld kwam 3.000 ton per maand op de Russische markt. Dat is 1,5 keer minder dan verladen werd naar landen in het Midden-Oosten.

Het vermelden waard is het feit dat een aanzienlijk deel van de export van Oekraïense appelen naar Turkije niet voor Turkije bestemd was. Turkije re-exporteerde Oekraïense appelen naar Egypte en Irak en volgens onbevestigde bronnen ook naar Rusland.

Onder de grootste importeurs van Oekraïense appelen zien we ook Zweden, Maleisië en India, die tussen de 100 en 300 ton appelen per maand importeerden. 

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven