Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: "Minister kan citrusexport redden van staking"

De Zuid-Afrikaanse citrussector heeft minister Patel opgeroepen om namens de sector in te grijpen om te voorkomen dat de werkstaking in Transnet's haven van Ngqura zich ontwikkelt tot een diepere economische crisis.

"Minister Patel is een fervent voorstander van Zuid-Afrikaanse citrus. Hij is trots op onze internationale positie als exporteur, de banen die dit heeft gecreëerd en de belangrijke ontwikkeling van zwarte citrustelers in het hele land."

"De situatie in de haven heeft dramatische proporties aangenomen: de exportproductie van citrus in de Oost-Kaap is nu op het hoogste niveau. De productie van late Navels, Clementine's, Nova's en citroenen is op dit moment bovengemiddeld. Maar als gevolg van vertragingen op schepen die de haven aandoen, kunnen de containers met citrus niet op schepen worden geladen, wat betekent dat de citrusladingen nu naar Durban en Kaapstad moeten worden getransporteerd voor de export. Door de extra kosten en vertragingen staan ook deze havens onder druk en we vrezen echt dat het Zuid-Afrikaanse scheepvaartsysteem gevaar loopt in te storten."


Ngqura containerterminal (photo: Transnet Port Terminals)

"De internationale citrusmarkt is een concurrerende markt waar kwaliteit, betrouwbaarheid en reputatie vooropstaan. Onze sector heeft jarenlang onvermoeibaar met de overheid samengewerkt om respect en een ​​prominente rol te bemachtigen. Maar die positie moeten we zien te behouden en ontwikkelingen zoals deze vormen een serieuze en directe dreiging."

"Minister Patel is niet alleen een voorstander van onze sector, hij heeft ook een levenslange ervaring in de arbeidersbeweging. Wij geloven dat hij kan helpen om een manier te vinden om dit probleem op te lossen en we vragen hem dat snel te doen."

Publicatiedatum: