Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Einde Egyptisch knoflookseizoen - traag seizoen in Europa

Het seizoen voor verse knoflook in Egypte loopt bijna ten einde. Volgens Stars of Export was de markt vrij traag, vooral in Europa. Minder consumptie heeft voor een ietwat uitdagend, maar over het algemeen bevredigend seizoen gezorgd.

In de komende weken komt het in eind januari begonnen knoflookseizoen in Egypte ten einde. Volgens Mai Yassin, sales manager van Stars of Export, was het een geweldig seizoen: "Stars of Export heeft de geëxporteerde hoeveelheden zien toenemen tijdens een langzaam seizoen, dankzij de geweldige kwaliteit. Voor verse knoflook was de markt bijzonder traag en voor de droge knoflook was het goed. Zoals we verwachtten, heeft Taiwan een behoorlijke hoeveelheid Egyptische knoflook geïmporteerd."

Volgens Yassin had het weer niets te maken met de langzamere markt: "Al met al heeft het weer voor een goed seizoen gezorgd, met goede formaten en kwaliteit. De reden dat het seizoen langzamer was dan wat we gewend zijn, was te wijten aan lage consumptie op de Europese markt. Gelukkig was dit niet onze enige markt, want we hebben ook grote hoeveelheden knoflook naar Taiwan en Australië geëxporteerd. In totaal hebben we dit seizoen ongeveer duizend ton geëxporteerd."

Nu China een belangrijke speler is op het gebied van droge knoflook, was de concurrentie hevig: "China is een grote speler en daarom waren ze een behoorlijke concurrent. Voor de verse knoflook was er nauwelijks concurrentie. In het begin van het seizoen waren de prijzen voor verse knoflook erg hoog. Later in het seizoen daalden de prijzen, maar bleven ze op een redelijk niveau. Nu het seizoen ten einde komt, verwachten we geen grote uitdagingen meer", sluit Yassin af.

Voor meer informatie:
Mai Yassin
Stars of Export co
Tel: +20 111 01217 41
Email: export@starsofexport.com  
www.starsofexport.com 

Publicatiedatum: