23 augustus: Innovatiedag Asperge Compas Agro

Het Asperge Platform is inmiddels een jaarlijks terugkerend event waarop de aspergetelers geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen binnen de sector. "Vanaf heden zullen we de naam van het Asperge Platform niet meer gebruiken. Het Asperge Platform is de Innovatiedag Asperge Compas Agro geworden. Middels demonstraties in het veld worden toepassingen getoond voor de praktijk. Op vrijdag 23 augustus staat de aspergesector wederom in het middelpunt", aldus de organisatie. 

De Innovatiedag Asperge wordt voor de derde maal georganiseerd en is uniek doordat specifieke onderzoeken worden aangelegd voor deze dag, aansluitend op de actualiteiten in de praktijk.

Zo worden er verschillende strategieën aangelegd voor het beheersen van onkruiden, ziekten en plagen. Deze worden in samenspraak met specialisten in het veld samengesteld. Daarnaast worden er verschillende teeltsystemen bekeken. Vergroening middels groenbemesters, toepassing van niet chemische ziektebeheersing, onkruidwering met afdekking, onder zaai en niet chemische beheersing. Alsook optimalisatie van de bodem wordt uitgebreid onderzocht.

Aanvullend zullen diverse bedrijven demonstraties voeren in de rondgangen alsook hun kennis delen middels een bedrijvenmarkt.

Gegevens Datum : vrijdag 23 augustus Tijdstip : 12.30 uur
Locatie : Brightlands Campus Greenport Venlo
Spuitlicentie : Deze dag telt mee voor verlenging van de spuitlicentie

Voor meer informatie en aanmelden:
Compas Agro
www.compas-agro.nl
https://www.formdesk.com/compas/innovatiedagasperge  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven