Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

NFO studiereis bezoekt Hermans Groenten & Fruit

“Afzet van appelen en peren is moeilijk maar de teelt is nog moeilijker”

Tholen – “We hebben dit groeiseizoen veel nachtvorst gehad en momenteel is het nog steeds erg droog. Hier in Limburg zitten we eigenlijk op hele slechte grond en daarom zijn er in het gebied niet meer zoveel fruittelers te vinden”, vertelt Jos Hermans van Hermans Groenten & Fruit. De teler en handelaar heeft een boerderijwinkel en zet de overige 20% van zijn hardfruit in Duitsland af. "Wij telen zelf zo'n 20 hectare appelen en peren. Onze hoofdteelten zijn Elstar, Wellant en Conference. Voor de winkel kopen we de andere producten zoveel mogelijk lokaal in.”

“We zijn gestart met de teelt van Elstar en we mogen zeggen dat die de deur uit vliegen. In Duitsland is Elstar de meest populaire appel. Daarnaast hebben we best wat Wellant staan. De afzet van de appelen en peren is soms moeilijk, maar de teelt is nog veel moeilijker. Bij het telen heb je te maken met de natuur en die is niet te beïnvloeden. We kunnen gelukkig wel beregenen en hebben sinds 1990 sproeiers. In dit gebied hebben we veel last van nachtvorst, maar gelukkig niet van hagel. Hoewel het aanschaffen van hagelnetten nooit kwaad kan, is het wachten op bedrijfszekerheid om deze daadwerkelijk te kopen”, vertelt Jos.

Dit jaar hebben de peren veel last van ruwing en scheuren. “Daarnaast zijn de peren een stuk kleiner dan vorig jaar. Echter de appelen zijn dit jaar dikker dan vorig seizoen. We hebben in de periode 19 maart wat nachtvorst gehad en daardoor zijn er wat knoppen van de Wellant bevroren, maar desondanks hangen de appelen er erg mooi bij. We zijn in dit gebied een stuk eerder met plukken dan in de rest van Nederland. Het duurt daarom niet meer zo lang voordat we kunnen starten en onze klanten weer verse appelen kunnen aanbieden”, besluit Jos.

Voor meer informatie:
Jos Hermans
Hermans Groenten & Fruit
Oude Roermondseweg 161
6049 AD Herten
0475 318 332
info@hermansfruit.nl
www.hermansfruit.nl 

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Fruithandel Wouters.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Schmitz-Hübsch.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Manner Obsthof.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Schneiders Obsthof.

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Proeftuin Klein-Altendorf. 

Klik hier voor het artikel over het bezoek aan Krings.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven