Willy Dillen, Coördinator Corina®-peer

“Eerste Corina-peren eind juli/begin augustus verwacht”

Tholen – “Binnen een aantal weken worden de eerste Corina-peren weer verwacht. Rond 1 augustus beginnen de telers met plukken. Vorig jaar zijn we ook rond begin augustus gestart, maar dat is in principe vrij vroeg”, vertelt Willy Dillen, coördinator van Corina. “Hoewel de perenmarkt momenteel nog niet helemaal leeg is, verwachten we dat de kaarten voor Corina goed liggen. De peren die vorig jaar zijn geplukt, hebben te kampen met kwaliteitsproblemen en de nieuwe Corina-peren zijn kraakvers.”

De Corina heeft een mooi groeiseizoen achter de rug. “Ik denk zelfs beter dan vorig jaar. De maat en de kwaliteit is naar verwachting een stuk beter, omdat het dit jaar niet zo lang warm is geweest in tegenstelling tot vorig jaar. Desondanks hebben we vorig jaar een mooie afzet gehad. Het product was aan de kleine kant, maar de vraag was erg goed. Vorig jaar hebben we 2,3 miljoen kilo afgezet en dit jaar zal het volume ook in de buurt komen van vorig jaar”, vervolgt Dillen. “De grootste volumes van de Corina worden afgezet in het Verenigd Koninkrijk, maar België en Scandinavië zijn ook belangrijke afzetmarkten. Er wordt ook op Frankrijk gewerkt.”

“Corina heeft vorig jaar niet veel last gehad van de dramatische hardfruitmarkt. De peren gaan voornamelijk naar de buurlanden waar beter voor de peer betaald wordt dan in Oost-Europa. En omdat het een clubras is, is Corina beter beschermd door het clubsysteem. Enkel de beste peren worden onder de merknaam Corina verkocht en hierdoor hebben we veel meer grip op de kwaliteit en bijgevolg een betere prijs. Tevens is het rendement op de Corina een stuk beter dan op Conference. Zo kunnen de telers toch nog een mooi rendement halen in deze lastige tijden”, besluit Willy.

Voor meer informatie:
Willy Dillen
+32(0)494 46 94 87
Willy.dillen@acutifolius.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven