containervervoerder snoeit in toeslagen en gaat voor één tarief

EVO blij met toeslaginitiatief van Maersk

De Nederlandse verladersorganisatie EVO verwelkomt het feit dat Maersk Line heeft aangekondigd dat er een aantal toeslagen geschrapt zal worden. Met de aankondiging om daar per 1 januari 2013 mee te beginnen, geeft de Deense rederij volgens EVO gehoor aan een oproep van de verladers. De vereniging noemt de opbouw van de tarieven in de containersector al jaren ondoorzichtig, ongrijpbaar en buitengewoon bewerkelijk voor in- en uitvoerders. Het basistarief wordt steevast aangevuld met een waslijst aan extra toeslagen. 

Maersk Line kondigde deze week aan dat er vanaf volgend jaar gesnoeid zal worden in het grote aantal toeslagen. Sommige extra’s waarvan de bedragen niet fluctueren, zullen in de zeevracht worden opgenomen. EVO houdt nog een slag om de arm, maar verwacht dat andere rederijen het voorbeeld van de Denen zullen volgen.

Lees het hele bericht bij Nieuwsblad Transport.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.