Griekenland: zware storm beschadigt perziken, peren, appelen en kiwi's

De noordelijke regio van Griekenland is afgelopen week  getroffen door een enorme storm die flinke schade heeft toegebracht aan sommige van de teeltgebieden in Griekenland, waardoor de oogsten voor perziken, peren, appelen en kiwi's in gevaar zijn gekomen.

De storm raasde woensdag door een van de belangrijkste toeristische gebieden van Griekenland en sommige teeltgebieden in het noorden van Griekenland. De verkoopmanager van Zeus Kiwi Christina Manossis verklaarde dat er op veel plaatsen schade is aangericht: "Er is veel schade in regio's van Centraal-Macedonië zoals Naoussa, Arnissa, Pella en in mindere mate in de regio Aridaia. De producten die zijn getroffen door het slechte weer waren voornamelijk perziken, peren, appels en kiwi's. De regio Xanthi werd ook getroffen door het weer dat voornamelijk de tabaksteelt heeft getroffen."

Een andere regio, die problemen heeft, is het gebied Thessalië. "Tyrnavos heeft met name problemen met hun peren, druiven, perziken en in mindere mate met appelen. In onze regio Pieria hebben we geluk gehad. Er is weinig, niet zo ernstig ogende schade, die vooral te vinden is in het noordelijke deel van de regio. We weten niet precies hoeveel landbouwgewassen beschadigd zijn. Het nationale verzekeringsinstituut voor landbouwgewassen zal de komende dagen meer details geven over de schadepercentages per regio."

Andere exporteurs konden geen specifieke informatie over de schade in het gebied verstrekken. Ze zeiden dat ze op de officiële resultaten wachtten en nog geen schatting konden geven. Naar verwachting zal de komende dagen meer informatie binnenkomen.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven